ΑΓΡΙΝΙΟ: Υποστολή σημαίας στο στρατιωτικό αεροδρόμιο


50 χρόνια μετά

Και επίσημα χθες Δευτέρα, μέσα σε ένα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, ανεστάλη η λειτουργία του Αεροπορικού Αποσπάσματος του Αγρινίου, της πρώην 132 Σ.Μ. , που πλέον μετατρέπεται σε Φυλάκιο και υπάγεται διοικητικά στις 131 Σμηναρχία Μάχης του Ακτίου. (Φώτο)


 koi-aeroporia-kleisimo1

Στην εκδήλωση που έγινε το πρωί, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι τοπικών αρχών, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής και άλλοι επίσημοι. Στο θρησκευτικό τμήμα  της τελετής χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ.  Κοσμάς.

Όλο το προηγούμενο διάστημα έγιναν οι ενέργειες μεταφοράς διαφόρων υλικών, οπλισμού ενώ το πολιτικό προσωπικό θα μεταχθεί στο Ακτίο επίσης.

koi-aeroporia-kleisimo2
koi-aeroporia-kleisimo3

Τριάντα συνολικά υπαξιωματικοί θα αναλάβουν τη φύλαξη του στρατοπέδου και των πανάκριβων εγκαταστάσεων του και πλέον αφού αυτό το κεφάλαιο κλείνει οριστικά, στοίχημα για την τοπική κοινωνία αποτελεί η αξιοποίηση αυτών των εγκαταστάσεων, σε χώρο 2.500 στρεμμάτων , προτού απαξιωθούν και αφεθούν έρμαιο του χρόνου και παρανόμων.

Στο αεροδρόμιο θα λειτουργήσει και φέτος πυροσβεστικό κλιμάκιο της ΜΑΕΔΥ για τον αντιπυρικό έλεγχο και την δασοπυρόσβεση στην Αιτωλοακαρνανία.

koi-aeroporia-kleisimo4
koi-aeroporia-kleisimo5
koi-aeroporia-kleisimo6
koi-aeroporia-kleisimo7

agriniopress.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης