ΕΣΑ: Ήταν λάθος χειρισμός από τον "Μακρυγιάννη"


Λάβαμε από τον Εμπορικό Σύλλογο Άρτας, την απάντηση σχετικά με το θέμα που προέκυψε για την επιλογή του Πολιτιστικού Συλλόγου, ο οποίος θα συνοδεύσει την αποστολή στη Τήνο 


Το πλήρες κείμενο της απάντησης έχει ως εξής:

«Στα πλαίσια της αδελφοποίησης του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας και Τήνου και της παρουσίας του Συλλόγου μας στην Τήνο, θα παρουσιάσουμε την Άρτα μας μέσα από την μουσική της παράδοση.

Για τον λόγο αυτό ζητήσαμε από τους πολιτιστικούς συλλόγους Κωστηλάτα, Μακρυγιάννης και Σκουφάς να μας γνωστοποιήσουν αν μπορούν να συμμετάσχουν. Πιο συγκεκριμένα ζητήσαμε 12μελες χορευτικό συγκρότημα και 3 μουσικούς για τις ημερομηνίες 25, 26, 27, 28 Ιουλίου 2014.

Ο εμπορικός σύλλογος ανέλαβε να καλύψει τα έξοδα του ταξιδιού (λεωφορείο, ακτοπλοϊκά εισιτήρια, διαμονή 3 ημερών και φαγητό) με κόστος περίπου τα 3000 ευρώ για τα 15 άτομα. Αν οι ενδιαφερόμενοι σύλλογοι ήταν παραπάνω από ένας, θα γινόταν κλήρωση την Παρασκευή 27/6/14 και ώρα 12 το μεσημέρι μεταξύ των ενδιαφερομένων συλλόγων.

Ο σύλλογος Κωστηλάτα μας ενημέρωσε ότι δεν μπορεί εκείνη την περίοδο. Ο σύλλογος Σκουφάς μας ενημέρωσε ότι ενδιαφέρεται.

 Ο σύλλογος Μακρυγιάνης την Τετάρτη 25/6/14 σε τηλεφωνική επικοινωνία της προέδρου του κυρίας Αξιώτη με τον γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου Γιάννη Λάμπρου, απαίτησε να πληρώσει ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας και την αμοιβή των μουσικών κάτι το οποίο ήταν εκτός της προσφοράς μας.

Την Πέμπτη 26/6/14 συνεδρίασε επιτροπή του εμπορικού συλλόγου για να εξετάσει τις προτάσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων και αποφάσισε βάσει των στοιχείων που είχε ότι μόνο η μία πρόταση ήταν σύμφωνα με αυτά που ζητούσε ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας και δεν υπήρχε λόγος κλήρωσης.

Την Παρασκευή 27/6/14 και ώρα 12, ανακοινώθηκε στους εκπροσώπους των συλλόγων Μακρυγιάννη και Σκουφά το αποτέλεσμα και ότι τελικά δεν υπήρχε λόγος να γίνει κλήρωση γιατί μόνο η μία υποψηφιότητα ήταν σύμφωνη με αυτά που είχε ζητήσει ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας η εκπρόσωπος του Μακρυγιάννη κυρία Βρατσίστα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας Δημήτρη Χουλιάρα για να τον ενημερώσει ότι η κυρία Αξιώτη εξέφραζε προσωπική της άποψη για την αμοιβή των μουσικών και ότι ο Σύλλογος Μακρυγιάννης ήταν διατεθειμένος να δεχτεί ότι και ο Σύλλογος Σκουφας για να γίνει η κλήρωση. Ο πρόεδρος της απάντησε ότι η διαδικασία είχε ολοκληρωθεί και δεν θα ήταν ορθό εκ των υστέρων να αλλάξει η διαδικασία επιλογής.

Η κυρία Βρατσίστα μετέφερε στον πρόεδρο του Εμπορικού συλλόγου ότι η κυρία Αξιώτη δε δέχεται την απάντηση του συλλόγου μας και απειλεί ότι θα καταφύγει στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης αν δεν επαναληφθεί η διαδικασία επιλογής.

Με μεγάλη μας έκπληξη είδαμε το δελτίο τύπου του Συλλόγου Μακρυγιάννης που κατηγορεί τον Εμπορικό Σύλλογο Άρτας και ειδικά τον Πρόεδρο Δημήτρη Χουλιάρα και τον Γραμματέα Γιάννη Λάμπρου με απαράδεκτους και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τη μη τήρηση των διαδικασιών, αποκρύπτοντας για ευνόητους λόγους τα πραγματικά γεγονότα.

 Η έκδοση δε, του δελτίου τύπου του Συλλόγου Μακρυγιάννης από την πρόεδρο του κ. Αξιώτη μέσα στο Σαββατοκύριακο και πριν την επίσημη ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας μας δείχνει καθαρά ότι προσπαθεί να καλύψει τους λάθους χειρισμούς της και τις παράλογες απαιτήσεις της, στερώντας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μακρυγιάννης την ευκαιρία να λάβει μέρος στη κλήρωση.

 Καλούμε λοιπόν την κ. Αξιώτη Δήμητρα να προβεί σε δημόσια συγνώμη για τα ψευδή γεγονότα καθώς και για τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, που αναφέρει στο δελτίο τύπου του συλλόγου Μακρυγιάννης, προς τον Πρόεδρο, τον Γραμματέα αλλά και τον Εμπορικό Σύλλογο Άρτας, διότι η απαράδεκτη συμπεριφορά της αυτή δεν συμβαδίζει με την ιστορία του πολιτιστικού συλλόγου στον οποίο είναι πρόεδρος».

 Ο Πρόεδρος Δημήτρης Χουλιάρας, 
ο Γραμματέας Γιάννης Λάμπρου 

Δείτε το κείμενο του ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΕΔΩ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης