Ποιες είναι καλύτερες; Οι φρέσκες ή οι κατεψυγμένες γαρίδες;


Οι φρέσκες είναι πάντα καλύτερες, σωστά; Ίσως όχι πάντα! Δες γιατί...

Η γαρίδα στον πάγο της ψαραγοράς μπορεί να είναι λιγότερο φρέσκια από αυτή που θα βρεις στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ.




Σχεδόν όλες οι γαρίδες από τη στιγμή που θα τις ψαρέψουν τις βάζουν σε πάγο για να τις διατηρήσουν μέχρι να βγουν στην ξηρά. Εκτός από πολύ μικρές εξαιρέσεις μία μεγάλη ποσότητα των “φρέσκων” γαρίδων που νομίζεις ότι έχεις αγοράσει είναι στην πραγματικότητα κατεψυγμένες που έχουν αποψυχθεί. Και από τη στιγμή που έχουν αποψυχθεί έχουν διάρκεια ζωής δύο μέρες.

Το να αγοράζεις κατεψυγμένες γαρίδες δεν είναι μόνο πιο οικονομικό αλλά μπορεί να σε γλιτώσει και από την πίεση ότι πρέπει να τις μαγειρέψεις αμέσως.

Έξτρα tip: Για να μαγειρέψεις κατεψυγμένες γαρίδες το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να της βάλεις κάτω από κρύο νερό για μερικά λεπτά.

 ourlife.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης