Στον αέρα το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ


Εμπλοκή παρουσιάστηκε στην κατάρτιση και ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από έντονες διαφωνίες από την Αριστερή Πλατφόρμα στους μη κομματικούς υποψηφίους. 

Σήμερα αναμενόταν να ανακοινωθεί στην Κεντρική Επιτροπή το το ευρωψηφοδέλτιο, ωστόσο, αναμένεται να ανακοινωθεί το... μισό και το υπόλοιπό πιθανότατα την Μεγάλη Εβδομάδα.


Σύμφωνα με πληροφορίες ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και το Αριστερό Ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν για τη συμμετοχή στο ευρωψηφοδέλτιο του πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κρίτωνα Αρσένη και του γνωστού οικονομολόγου Γιάννη Βαρουφάκη, ενώ από την κατάληξη των συγκεκριμένων υποψηφιοτήτων εξαρτάται και η υποψηφιότητα του Κώστα Λαπαβίτσα.

Ενστάσεις έχει το Αριστερό Ρεύμα και για τις υποψηφιότητες της πρώην ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ Μυρσίνης Ζορμπά και του Πανεπιστημιακού Κωνσταντίνου Τσουκαλά, καθώς σύμφωνα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν πρόσωπα που συνδέθηκαν στο παρελθόν με τους εκσυγχρονιστές του Κώστα Σημίτη. Αντίστοιχες είναι και οι αντιδράσεις για την υποψηφιότητα του δημοσιογράφου Στέλιου Κούλογλου.

Πρόκειται για το ίδιο σκηνικό που είχε στηθεί για τις υποψηφιότητες των δημάρχων όταν το Αριστερό Ρεύμα έβαλε βέτο για ορισμένα ονόματα που σηματοδούσαν το «άνοιγμα» του ΣΥΡΙΖΑ προς την κεντροαριστερά, ενώ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επιθυμεί, όπως όλα δείχνουν, ο ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει αμιγώς αριστερός.

Προς το παρόν τα ονόματα που έγιναν δεκτά για υποψήφιοι ευρωβουλευτές είναι:
-Οι πρυτάνεις Γιάννης Μυλόπουλος και Τριαντάφυλλος Αλμπάνης
-Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ Σάββας Ρομπόλης
-Οι δημοσιογράφοι Στέλιος Κούλογλου και Νίκος Ξυδάκης (Καθημερινή)
-Ο νυν ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής
-Ο νυν βουλευτής Γιάννης Μηλιός
-Οι συνταγματολόγοι Γιώργος Κατρούγκαλος και Κώστας Χρυσόγονος
-Η συνδκαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα
-Πιθανόν οι βουλευτές Δημήτρης Παπαδημούλης και Σοφία Σακοράφα

πηγή: athensmagazine.gr
madata.gr - Ειρήνη Ν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης