Το Φεστιβάλ ταινιών Δράμας ταξιδεύει... στην Άρτα


Αύριο και Κυριακή οι προβολές στο "ΠΑΛΛΑΣ"

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας τις τελευταίες, σχεδόν, δυο δεκετίες ξεπερνά τα όρια της πόλης όπου διεξάγεται εδώ και 36 συνεχή χρόνια και ταξιδεύει με τις "μικρές" ξεχωριστές  αποσκευές του στην Ελλάδα και το εξωτερικό, διαδίδοντας το έργο των Ελλήνων μικρομηκάδων κινηματογραφιστών. 


Το μεγάλο ταξίδι του ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβρη στο πλαίσιο του 36ου Φεστιβάλ Δράμας, όπου οι Έλληνες μικρομηκάδες παρουσίασαν σημαντικές δημιουργίες, παρατηρώντας τα κοινωνικά φαινόμενα της εποχής.

Ταινίες για τη ρατσιστική βία, την ανεργία, τη μοναξιά των ηλικιωμένων, αλλά και τη ξενοφοβία, απασχόλησαν τους δημιουργούς που μέσα από το ζοφερό τοπίο της κρίσης, προσπάθησαν να περάσουν το δικό τους μήνυμα ζωής.

Μετά την πολύ επιτυχημένη παρουσία του Φεστιβάλ στην Αθήνα, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος  και στη Θεσσαλονίκη,
στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου, οι βραβευμένες ταινίες περιοδεύουν απ’ την μια άκρη της χώρας ως την άλλη, συναντώντας τους απανταχού λάτρεις της μικρού μήκους ταινίας και διαδίδοντας τις ξεχωριστές στιγμές της πρόσφατης ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής.

Στο πλαίσιο αυτού του ταξιδιού επαφής με το κινηματογραφόφιλο κοινό, που κάθε χρόνο αποδεικνύει το ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον του για το "μικρό" φιλοξενείται, για πέμπτη συνεχή χρονιά, στην Άρτα.

Τις 15  βραβευμένες ταινίες της 36ης διοργάνωσης,
που έλαβε χώρα στην Δράμα από τις 16 έως τις 21 Σεπτεμβρίου του 2013,
θα έχουν τη δυνατότητα να δουν οι κινηματογραφόφιλοι της πόλης μας
στον  κινηματογράφο «Παλλάς» (Β. Πύρρου 27, τηλ. 26810 28517)
το Σάββατο  5  και την Κυριακή 6 Απριλίου.

Η διήμερη εκδήλωση στην Άρτα διοργανώνεται, για δεύτερη χρονιά , σε συνεργασία με τον
Σύλλογο Φίλων της Μουσικής  Άρτας ΑΥΛΟΣ.

Οι προβολές ξεκινούν στις 7.00μμ και η γενική είσοδος είναι 5 ευρώ.
Διατίθεται ενιαίο εισιτήριο διημέρου 8 ευρώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης