«Για μια μέρα, όλοι είμαστε Έλληνες»


Θερμά λόγια Ομπάμα προς Ελλάδα στην εκδήλωση για την 25η Μαρτίου 

«Για μια μέρα, όλοι είμαστε Έλληνες» είπε ο Μπαράκ Ομπάμα, στην καθιερωμένη τελετή που έγινε στον Λευκό Οίκο για την 25η Μαρτίου. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται δίπλα-δίπλα ως εταίροι και σύμμαχοι.


Η τελετή ξεκίνησε με την ομιλία του αντιπροέδρου, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αναφέρθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο συνεχάρη, όπως επεσήμανε, για την Εθνική Επέτειο και για την πρόοδο στην οικονομία.

Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος ευχαρίστησε τον πρόεδρο Ομπάμα για τη φιλοξενία και τη «μεγάλη τιμή» προς την Ελληνοαμερικανική κοινότητα.

Αφού μίλησε για τις «κοινές αξίες» που ενώνουν Έλληνες και Αμερικανούς, αναφέρθηκε στους «κοινούς αγώνες» και στη συνεισφορά της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Η εορταστική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για 28η συνεχή χρονιά. 
Την Ελλάδα εκπροσώπησαν ο υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο πρεσβευτής της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον Χρίστος Παναγόπουλος.

Πριν την έναρξη της τελετής-δεξίωσης, ο Πρόεδρος Ομπάμα και ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν συναντήθηκαν ιδιαιτέρως με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, στο Green Room του Λευκού Οίκου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 Ομπάμα στην τελετή για την 25η Μαρτίου: «Ελλάδα και ΗΠΑ είναι πιο κοντά από ποτέ»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης