ΠΡΕΒΕΖΑ: Συναγερμός για τη νόσο των πλατάνων


Ιδιαίτερη προσοχή στην κοπή των πλατάνων προκειμένου να μην εξαπλωθεί η νόσος που καταστρέφει τα δέντρα και έχει ήδη περάσει τα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας στον ποταμό Αχέροντα, συστήνει ο διευθυντής δασών Πρέβεζας Βασίλης Δάλαρος.


Όπως τόνισε ο κ. Δάλαρος μιλώντας στην συνεδρίαση του Σ.Ν.Ο που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας ακόμη και για απλές εργασίες όπως είναι το κλάδεμα των πλατάνων που μπορεί να φαίνονται υγιείς αλλά να είναι προσβεβλημένοι από τον μύκητα πρέπει να προηγείται ενημέρωση με την δασική υπηρεσία.

Ο κ. Δάλαρος αναφέρθηκε ακόμη στην προσπάθεια που έχει αναλάβει η δασική υπηρεσία-παρότι έχει μείνει με δύο μόνο δασολόγους από πέντε που υπηρετούσαν πέρσι- για την ανανέωση του δάσους του Μύτικα τα δέντρα του οποίου χαρακτηρίζονται ως γερασμένα.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι με τον απόλυτο έλεγχο του δασαρχείου φέτος απομακρύνθηκαν ξερά και επικίνδυνα δέντρα κατόπιν αιτημάτων που υπέβαλλαν οι πολίτες.

Οι αιτήσεις αυτές τα προηγούμενα χρόνια δεν ξεπερνούσαν τις 150 ωστόσο φέτος παρουσίασαν κατακόρυφη αύξηση φτάνοντας τις 1125 γεγονός που αποδίδεται στην οικονομική κρίση.

 epiruspost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης