"Βούλιαξε" η Ροδαυγή στη 5η γιορτή τσίπουρου


Πέρα από κάθε προσδοκία ήταν η φετινή προσέλευση κόσμου στη 5η γιορτή τσίπουρου και κάστανου που διοργανώθηκε χθες στη Ροδαυγή Άρτας

Σύμμαχος γι αυτή τη προσέλευση επισκεπτών και την αυτονόητη καθ' όλα επιτυχία της γιορτής, ήταν ο πολύ καλός Κυριακάτικος καιρός που επικρατούσε στην περιοχή. (Δείτε φώτο)


Έτσι σ' αυτό το πανέμορφο κεφαλοχώρι του Ξηροβουνίου εκατοντάδες αρτινοί και επίσης επισκέπτες από τις γύρο περιοχές, έδωσαν με την παρουσία τους ένα άλλο χρώμα στην όλη διοργάνωση.

Όλα έδειχναν ότι θα είχε επιτυχία η φετινή προσπάθεια και αυτό το διαπίστωνε κανείς από την κεντρική οδική αρτηρία Άρτας - Γέφυρα Πλάκας, στην οποία περίπου στις 12 το μεσημέρι είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο, όπως μαρτυρεί η διπλανή εικόνα.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, ήταν πολλοί επισκέπτες να μη μπορούν να βρουν χώρο παρκαρίσματος και να επιστρέψουν προς την Άρτα, ή να προχωρήσουν προς άλλες περιοχές των Τζουμέρκων.

΄Ετσι όσοι κατάφεραν να προσεγγίσουν στην κεντρική πλατεία της Ροδαυγής, απόλαυσαν το τσίπουρο και το ψημένο κάστανο που ήταν προσφορά του τοπικού Συλλόγου και παράλληλα να διασκεδάσουν με το συγκρότημα του Ροδαυγίτη Κ.Γεραγόρη.

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δημήτρης Σταύρου καλωσορίζοντας τους επισκέπτες και αφού τους ευχαρίστησε ομολόγησε ότι δεν ήταν προετοιμασμένοι να υποδεχθούν τόσο πολύ κόσμο.
Ακολούθως ευχαρίστησε τους παραγωγούς τσίπουρου το οποίο παραχώρησαν δωρεάν για τις ανάγκες της εκδήλωσης.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη κοινή προσπάθεια που έγινε ώστε να γίνει η συγκέντρωση του κάστανου από τους ντόπιους παραγωγούς και αυτό να προσφερθεί στους επισκέπτες δωρεάν και τέλος τις γυναίκες του χωριού οι οποίες έκαναν πάρα πολύ ωραίες πίτες, οι οποίες επίσης διατέθηκαν κι αυτές δωρεάν.... Φυσικά για όσους πρόλαβαν να της γευτούν... !!

Κλείνοντας αυτή τη μικρή αναφορά για την χθεσινή εκδήλωση στη Ροδαυγή, είναι σίγουρο ότι αυτή ψήλωσε τον πήχη πλέον για τις επόμενες διοργανώσεις... Και του Χρόνου !!

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Και το όνομα αυτού Φοίβος !!