Συζήτηση στη Βουλή για Ιόνια Οδό και Ακτίου - Αμβρακίας


Οι μεγάλοι οδικοί άξονες που ενδιαφέρουν άμεσα την Ήπειρο, αποτέλεσε αντικείμενο μιας ακόμη συζήτησης που έγινε στη Βουλή

Μόνο που κι αυτή τη φορά, αρκετά σημεία, παραμένουν αδιευκρίνιστα. Επιπλέον η επανεκκίνηση των εργασιών στην Ιόνια Οδό ακόμη δεν έχει γίνει πράξη ενώ βαλτωμένα παραμένουν τα έργα στο δρόμο Ακτίου - Αμβρακίας.


Ερώτηση για την πορεία των έργων είχε καταθέσει η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας Νίκη Φούντα κι απαντήσεις έδωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών Σταύρος Καλογιάννης.

Η κ. Φούντα τόνισε την αναγκαιότητα το σύνολο των έργων να ιδωθεί όχι αποσπασματικά αλλά ως ενιαία ενότητα, ώστε να αναβαθμιστούν τα αστικά και αγροτικά κέντρα της Δυτικής Ελλάδας και να υπάρξει επαρκέστερη διασύνδεση μεταξύ των λιμανιών της Πάτρας, του Αστακού και της Ηγουμενίτσας αλλά και των αεροδρομίων (Άραξος, Ιωάννινα, Άκτιο), μιας και το ζητούμενο είναι ο «διάλογος» και η αλληλοσυμπλήρωση των υποδομών

Ο Υπουργός στην απάντησή του τόνισε ότι στόχος είναι τα έργα να ολοκληρωθούν ως το 2015. Όσον αφορά το τμήμα της Κλόκοβας, διαβεβαίωσε μεν για τη βέλτιστη χάραξη της Ιονίας Οδού και την ολοκλήρωση αυτής στο μέγιστο δυνατό βαθμό, δεν έκανε όμως σαφή την εγγυημένη ένταξη του εν λόγω τμήματος στην παρούσα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ, κάνοντας λόγο για παράδοση αυτοτελών και λειτουργικών τμημάτων.

Αναφορικά με τον Α/Δ Άκτιο-Αμβρακία, ο Αναπληρωτής Υπουργός διαβεβαίωσε πως αν οι ανάδοχες εταιρείες, στις οποίες έχει επιδοθεί ειδική πρόσκληση προ μηνός,  δεν ανταποκριθούν μέχρι 23/05/2013, θα κηρυχθούν οριστικά έκπτωτες και θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία.

epiruspost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης