Μεγάλα προβλήματα από κατολισθήσεις στα Τζουμέρκα


Μεγάλα προβλήματα από κατολισθήσεις στον ορεινό και ημιορεινό όγκο της Άρτας. Στην κυριολεξία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται από χθες το απόγευμα το χωριό Πλατανούσα στο Δήμο Βορείων Τζουμέρκων. 


Η απίστευτης έντασης καταιγίδα στην περιοχή της Πλατανούσας συνοδεύτηκε από ανεμοστρόβιλο ο οποίος ισοπέδωσε τα πάντα στο πέρασμά του.

Στέγες από σπίτια έφυγαν και μία ηλικιωμένη γυναίκα μεταφέρεται σε ξενοδοχείο καθώς από τα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα το σπίτι της μετατράπηκε σε ακατοίκητο. Τρία σπίτια πλημμύρισαν και σε άλλα τέσσερα έπαθαν σοβαρές ζημιές οι στέγες.

Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στο οδικό δίκτυο του χωριού όπως στη Δαφνωτή και ήδη έχουν κινητοποιηθεί οι υπηρεσίες τόσο της Περιφέρειας Ηπείρου όσο και του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.

Τα ίδια προβλήματα δημιουργήθηκαν και σε πολλές περιοχές του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων και ειδικότερα γύρω από την γέφυρα Τζαρή, όπου οι κατολισθήσεις έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στη μετακίνηση των οχημάτων.

Ανάλογα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στον υπόλοιπο ορεινό και ημιορεινό όγκο της Άρτας και αυτά εντοπίζονται σε περιοχές του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη. 

Συνεργεία της περιφερειακής ενότητας Άρτας από το πρωί ήδη βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές, όπου με την συνεργασία των τοπικών Δήμων προσπαθούν να αποκαταστήσουν τα διάφορα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.   

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης