Ευχαριστώ Χρήστο, από την Τουρκική Χουριέτ


Ευχαριστώ Χρήστο. Το πρωτοσέλιδο της τούρκικης εφημερίδας Χουριέτ τα λέει όλα! 

Το «efharisto», όπως το είχαν γράψει, ήταν για τον Έλληνα Χρήστο Κύρογλου, ο οποίος με κίνδυνο την ζωή του έσωσε οικογένεια Τούρκων από βέβαιο θάνατο.


Το συγκλονιστικό περιστατικό σημειώθηκε στην συνοικία Μπάκναγκ στο κρατίδιο της Βάδης – Βυρτεμβάργης της Γερμανίας, όταν τα ξημερώματα της Κυριακής ξέσπασε φωτιά σε κτίριο δίπλα στο μαγαζί που διατηρεί εδώ και χρόνια ο κ. Κύρογλου.

Στην πολυκατοικία έμενε μια χωρισμένη Τουρκάλα με τα 10 παιδιά της, τον θείο των παιδιών και την γιαγιά τους, μια οικογένεια Ινδών και μια οικογένεια Ελλήνων.

Μόλις κατάλαβε ο κ. Κύρογλου ότι οι καπνοί που έβλεπε ήταν από το διπλανό κτίριο, και συγκεκριμένα από το διαμέρισμα της οικογένειας με τα παιδιά,  όρμησε μέσα να σώσει όσο περισσότερους μπορούσε. Χωρίς δεύτερη σκέψη και ενώ τα πράγματα ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνα μπήκε και κατάφερε να σώσει τον θείο, την γιαγιά και ένα παιδί.

Οι υπόλοιποι οκτώ της οικογένειας δυστυχώς δεν τα κατάφεραν… Όμως εκτός από αυτούς ο κ. Κυρόγλου κατάφερε να ειδοποιήσει και τις άλλες δύο οικογένειες που έμεναν στην πολυκατοικία και σώθηκαν.

Διαβάστε: «Πώς έσωσα τους Τούρκους γείτονές μου»


Έλληνας ήρωας έσωσε τρεις Τούρκους από φλεγόμενη πολυκατοικία
madata.gr
 Star.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης