ΑΡΤΑ: Καταργούν τον τμήμα Λαϊκής και παραδοσιακής Μουσικής


Απίστευτο κι όμως πραγματικό… Η πελατειακή και μικροκομματική προσέγγιση των τελικών αποφάσεων, για την κατανομή των σχολών και τμημάτων των ΤΕΙ σ’ όλη την χώρα, έκανε πάλι τα θαύμα της! 


Παίρνουν απ’ την Άρτα, το Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής, το οποίο είναι και το καλύτερο και πιο δυναμικό τμήμα του ιδρύματος και το συνενώνουν μ’ ένα τμήμα πολύ χαμηλότερης δυναμικής και αποδοχής, αυτό το Μουσικής Ληξουρίου του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, με έδρα το Ληξούρι της Κεφαλονιάς.

Απίστευτο, αλλά πραγματικό και πλέον αλλάζουν άρδην όλα τα δεδομένα για το ΤΕΙ Ηπείρου και υπό τις συνθήκες που αφαιρείται ένα τόσο δυναμικό τμήμα, τίθεται σε αμφιβολία, η όλη λειτουργία, αλλά και ύπαρξη του ιδρύματος συνολικά.

Χωρίς αυτό το τμήμα, τόνιζαν πριν λίγο παράγοντες της ακαδημαϊκής κοινότητας, οι οποίοι έλεγαν πως πρέπει να υπάρξουν δυναμικές αντιδράσεις και ότι είναι να γίνει να γίνει άμεσα.

Για μεγάλο πλήγμα σ’ όλο το ΤΕΙ Ηπείρου, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου Ευριπίδης Γλαβάς, ο οποίος συγκαλεί το Διοικητικό Συμβούλιο του ιδρύματος, αύριο το πρωί με σκοπό να ληφθούν αποφάσεις για άμεση κινητοποίηση και του συμβουλίου, αλλά και των σπουδαστών.

Ο ίδιος έκανε λόγο για μια απόφαση, η οποία αποτελεί πλήγμα για το ίδρυμα και έκανε απ’ το πρωί κάθε δυνατή προσπάθεια, στην αγωνία και την κινητοποίηση, να μπουν και οι τοπικοί παράγοντες, οι οποίοι όπως και σε προηγούμενο σχόλιο είχαμε επισημάνει, απ’ όλη την προσπάθεια ήταν απόντες.

Με την τελική απόφαση του σχεδίου ΑΘΗΝΑ, το ΤΕΙ Ηπείρου δέχεται ένα ακόμη πλήγμα, μιας και μαζί με το τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής, καταργείται και το Τμήμα Ζωικής Παραγωγής, εξέλιξη όμως, που η διοίκηση του ΤΕΙ Ηπείρου την ανέμενε…

gnomiartas.gr

Σχόλια

  1. Κάνετε ένα μικρό λάθος αγαπητοί φίλοι. Η απόφαση αυτή δεν αποτελεί πλήγμα για το ΤΕΙ Ηπείρου αλλά κάτι που ξεπερνά και το Ίδρυμα και την Ήπειρο. Αν λάβουμε υπόψη ότι το ΤΛΠΜ είναι το μοναδικό στην Ελλάδα και ότι τα τελευταία χρόνια έχει τροφοδοτήσει την υπόλοιπη Ελλάδα με νέους μουσικούς, στην πραγματικότητα αποτελεί συμβολικό και ουσιαστικό χτύπημα κατά της προσπάθειας να αναπαραχθεί η παραδοσιακή μουσική μας.
    Σ' αυτό θα πρέπει να υπάρξει άμεση αντίδραση όχι μόνο απο τους εκπροσώπους του ΤΕΙ, αλλά και απο τους εκλεγμένους άρχοντες της Ηπείρου και προπαντός απ'όλη την Ελλάδα. ΘΕΣΣΑΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. xerome poli poy 8a figi afto to tmima ka8e alo para paradosiaki moysiki ma8enane oi spoydastes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ φίλε μου που χαίρεσαι πως ακριβώς γνωρίζεις αν το τμήμα διδάσκει παραδοσιακή μουσική ή όχι??

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης