Οι στόχοι του Εμίρη μετά τα νησιά του Ιονίου


Η πώληση της Οξιάς και άλλων πέντε ακατοίκητων νησιών στο Ιόνιο, ανακοινώθηκε 4 εβδομάδες μετά την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στη Ντόχα με στόχο να ανακτήσει τις σχέσεις που είχαν πληγεί από τις βραδυπορίες της Αθήνας σχετικά με πιθανές επενδύσεις του Κατάρ στη χώρα».


Έτσι ξεκινάει το δημοσίευμα των Financial Times με τίτλο «Η βασιλική οικογένεια του Κατάρ αγοράζει ελληνικό νησί», το οποίο κάνει λόγο για «επίθεση» επενδύσεων και αγορών από το Κατάρ.

Σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα, η υλοποίηση της συμφωνίας των δύο πλευρών για την Οξυά κινδύνευσε λόγω των αναβολών από τις ελληνικές δασικές αρχές για την κατασκευή της πολυτελούς εξοχικής κατοικίας του Εμίρη. Ωστόσο, τώρα που διευθετήθηκε το θέμα ορισμένα μεγάλα επενδυτικά έργα που είχαν παγώσει τώρα τίθενται ξανά επί τάπητος.

Ποια είναι αυτά; Όπως αναφέρουν οι Financial Times το Κατάρ δείχνει ενδιαφέρον για το διεθνές αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, το Ελληνικό, τον Αστέρα Βουλιαγμένης αλλά και τη Finansbank, «τον κερδοφόρο βραχίονα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας στην Τουρκία».
madata.gr
Star.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης