Άρθρο για το ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ του Κ. Μπουραντά

Τ.Ε.Ι. Ηπείρου: Ποτέ δεν αλλάζεις κάτι, όταν αυτό είναι επιτυχημένο!

Γράφει ο ΚΩΝ/ΝΟΣ Λ. ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ, Καθηγητής -Πρόεδρος Συμβουλίου Διοίκησης ΤΕΙ Ηπείρου. 

Στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, δυστυχώς ξεχνούν ότι η μουσική είναι, μαζί με τα μαθηματικά, δύο από τα έμφυτα χαρίσματα του ανθρώπου. Ο Μότσαρτ έγραψε όλα τα έργα του σε μικρή ηλικία, όπως και ο Αϊνστάιν. Ξεχνούν ότι η μουσική είναι το παιχνίδι για τους μεγάλους. 


Ξεχνούν ότι ο Όμηρος έλεγε τα ποιήματα του συνοδεία μουσικής λύρας. Νομίζουν ότι η μουσική είναι μόνο για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Υπάρχει όμως και η λαϊκή και παραδοσιακή μουσική, που και αυτή βοήθησε να κρατηθούμε ως Έθνος, όπως είναι η δημοτική μουσική της Ηπείρου, αξιαγάπητη σε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν άνθρωποι με μουσική παιδεία και λατρεία στην μουσική, όπως είναι οι καθηγητές μας στο Μουσικό Τμήμα της Άρτας του ΤΕΙ Ηπείρου (με άριστο βιογραφικό) και οι φοιτητές μας που είναι η ζωή τους. Ένα τμήμα πετυχημένο ποτέ δεν το αλλάζεις, ούτε το κλείνεις όπως θέλουν να κάμουν οι σοφοί εγκέφαλοι που μας κυβερνούν. Είναι άδικο και καταστροφικό.

Επίσης στο Υπουργείο φαίνεται ότι δεν ξέρουν ότι η Ήπειρος (αλήθεια ποιος νοιάστηκε ποτέ γι’ αυτή, παρά οι Εθνικοί μας ευεργέτες) έχει και θάλασσα, τον Αμβρακικό Κόλπο και το Ιόνιο Πέλαγος και κατήργησαν το Τμήμα Αλιείας της Ηγουμενίτσας. Μεγάλη τους η ευθύνη γι’ αυτά που προσπαθούν να κάνουν. Θέλουν να κτίσουν μια καινούργια Ελλάδα, αλλά αυτό δεν γίνεται με κατάργηση σχολών, ούτε με πολιτικά παιχνίδια και τοπικιστικά συμφέροντα, αλλά με πρόγραμμα βάσει σχεδίου, γνώσης των πραγμάτων, εμπεριστατωμένη εξέταση των προβλημάτων συνεργασίας και συζήτησης και τον κατάλληλο χρόνο.

Τα ΤΕΙ Ηπείρου είναι ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, με καθηγητές υψηλού κύρους και φοιτητές, που πολλοί τα έχουν ως πρώτη επιλογή και ειδικότερα από το Μουσικό Τμήμα που βρίσκουν εύκολα εργασία.

• Ο κ. Κωνσταντίνος Λ. Μπουραντάς είναι ομότιμος Καθηγητής – Παθολογίας – Αιματολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης του ΤΕΙ Ηπείρου. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης