Ερώτηση Σοφοκλέους για τις δολοφονίες στην Νιγηρία


Γραπτή ερώτηση κατέθεσε σήμερα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Κύπριος Ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ, Α΄ Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας του Ευρωκοινοβουλίου, Σοφοκλής Σοφοκλέους, σχετικά με την απαγωγή και την εκτέλεση επτά εργαζομένων στην Νιγηρία από την οργάνωση Αl-Muslimeen. 


Ο Σοφοκλής Σοφοκλέους ρωτά την Επιτροπή και το Συμβούλιο πως θα αντιδράσουν καθώς και με ποιο τρόπο θα διερευνηθεί η υπόθεση σε συνεννόηση με τα Υπουργεία Εξωτερικών της Βρετανίας, της Ελλάδας και της Ιταλίας, χώρες από τις οποίες κατάγονταν οι όμηροι.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Στις 18 Φεβρουαρίου 2013 ένοπλοι τρομοκράτες επιτέθηκαν σε κατασκευαστική εταιρεία στην Νιγηρία και απήγαγαν 7 ξένους εργαζόμενους από την Ελλάδα, την Βρετανία, την Ιταλία και τον Λίβανο, ενώ σκότωσαν τον φρουρό ασφαλείας της εταιρείας. Τα Υπουργεία Εξωτερικών των χωρών απ' όπου κατάγονται οι 7 όμηροι προέβησαν αμέσως στη σύσταση Ειδικής Ομάδας με εξειδικευμένα στελέχη για τον εντοπισμό των ομήρων.

Η οργάνωση Ansar al-Muslimeen, ευρέως γνωστή ως Ansaru, η οποία ανέλαβε την ευθύνη για την απαγωγή των εργαζομένων, δεν επικοινώνησε, ούτε διατύπωσε αιτήματα για απελευθέρωση των ομήρων.

Στις 9 Μαρτίου η τρομοκρατική οργάνωση Ansaru έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από κάποια πτώματα και ανακοίνωσε μέσω οπτικογραφικού υλικού ότι εκτέλεσε τους 7 ομήρους ως αντίποινα για μια επιχείρηση απελευθέρωσης τους από νιγηριανές και βρετανικές αρχές.

Πρόκειται για εν ψυχρώ δολοφονίες, οι οποίες καταδικάζονται όχι μόνο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά από όλους τους διεθνείς οργανισμούς.

 Ερωτάται η Επιτροπής και το Συμβούλιο:

Ποια μέτρα προτίθεται να πάρει η Επιτροπή/Συμβούλιο ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας των 7 εργαζομένων; Πώς θα αντιδράσει η Ευρωπαϊκή Ένωση γι' αυτό το τραγικό γεγονός; Θα προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες σε συνεργασία με τα Υπουργεία Εξωτερικών της Βρετανίας, της Ελλάδας και της Ιταλίας;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης