ΛΑΡΝΑΚΑ: Έκτακτα οικονομικά μέτρα στο Δήμο


Ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Ν. Λουρουτζιάτης προήδρευσε σήμερα έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβούλιου Λάρνακας στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν έκτακτα μέτρα οικονομικής διαχείρισης στο πλαίσιο της υλοποίησης του Προϋπολογισμού για το 2013.


Λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την πορεία της Κυπριακής Οικονομίας και τα τεράστια προβλήματα στον κοινωνικό ιστό που προμηνύονται, το Δημοτικό Συμβούλιο επικεντρώνει τις προσπάθειες του σε μέτρα και ενέργειες που στοχεύουν πρωτίστως και ιεραρχικά, στους κάτωθι τρεις πυλώνες:

1. Μείωση των λειτουργικών δαπανών του Δήμου
2. Ιεράρχηση και συγκράτηση των δαπανών για πολιτιστικές εκδηλώσεις
3. Ιεράρχηση και ορθολογιστική διαχείριση των αναπτυξιακών έργων.

Σε ό,τι αφορά τη μείωση των λειτουργικών δαπανών του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τα ακόλουθα:
  •  H  Αναστολή, σε προσωρινή βάση δύο μηνών, των υπερωριών όλων των τμημάτων. Θα εγκρίνονται υπερωρίες ή και επιδόματα μόνο σε ειδικές περιπτώσεις με την εισήγηση του Δημοτικού Γραμματέα και την έγκριση του Δημάρχου, για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων, όπως για παράδειγμα οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών, η λειτουργία του Μελάθρου Ευγηρίας κοκ.
  • Στο πλαίσιο της προσπάθειας για ανακούφιση των νέων ανέργων θα καταβληθεί προσπάθεια αξιοποίησης ανέργων στις περιπτώσεις αναγκών για εργασία εκτός των κανονικών ωρών, όπου αυτό είναι δυνατόν.
  • Περιορισμό των δαπανών για οδοιπορικά και διακίνηση των υπαλλήλων και εργατών του Δήμου.
  •  Περιορισμό της λειτουργίας των σιντριβανιών, προβολέων και άλλων ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του Δήμου περιλαμβανομένου και του οδικού φωτισμού, για εξοικονόμηση ενέργειας και οικονομικών πόρων.
  • Αναστολή των ενεργειών και δαπανών σε σχέση με τις αδελφοποιήσεις  του Δήμου Λάρνακας.
  • Περιορισμό των δαπανών για την εκστρατεία καθαριότητας λόγω ευνοϊκότερων όρων αξιοποίησης του ιδιωτικού τομέα.
Με τις ανωτέρω στοχευμένες ενέργειες στα λειτουργικά έξοδα αναμένεται να υπάρξει εξοικονόμηση της τάξης των €634.000,00 ευρώ περιλαμβανομένων και εξοικονομήσεων από  μείωση των επιτοκίων υφιστάμενων δανείων.

Περαιτέρω το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε όπως παρακολουθείται η υλοποίηση του προγράμματος εξοικονόμησης κάθε μήνα. Παράλληλα, θα αξιολογούνται οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις και αναπτυξιακά έργα και θα λαμβάνονται αποφάσεις υπό το φως των εξελίξεων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης