Επιδοτήσεις έως 75% για εταιρείες που καινοτομούν


Επιδοτήσεις έως 75% για εταιρείες που καινοτομούν προσφέρει το «Πρόγραμμα Ανάπτυξης Βιομηχανικής Έρευνας & Τεχνολογίας (ΠΑΒΕΤ) 2013». 

Χρηματοδοτεί με κονδύλια από το ΕΣΠΑ μικρομεσαίες αλλά και πιο «μεγάλες» εταιρείες που θέλουν να προωθήσουν στην αγορά ένα «νέο» προϊόν, να προσλάβουν εξειδικευμένο προσωπικό, να κατοχυρώσουν μία «πατέντα», να κάνουν δαπάνες προβολής και δικτύωσης.


Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης οι θεματικοί τομείς προτεραιότητας και τα ενδεικτικά αντικείμενα έρευνας τους είναι: 

1. Γεωργία, Αλιεία, Κτηνοτροφία και Βιοτεχνολογία
2. Τρόφιμα και Ποτά
3. Ενέργεια
4. Περιβάλλον
5. Χημικές διεργασίες
6. Φαρμακευτικά και Καλλυντικά προϊόντα
7. Προηγμένα Υλικά
8. Πληροφορική, Τηλεπικοινωνίες και Αυτοματισμοί

Δικαίωμα υποβολής πρότασης στην παρούσα προκήρυξη έχουν ελληνικές επιχειρήσεις οποιουδήποτε μεγέθους, οι οποίες κατά την ημερομηνία υποβολής της πρότασής τους έχουν κλείσει μία τουλάχιστον ετήσια οικονομική χρήση. Πρόταση για επιχορήγηση μπορεί να υποβληθεί από μία και μόνο επιχείρηση ή από σύμπραξη από δύο ή περισσότερες ανεξάρτητες μεταξύ τους επιχειρήσεις.

Δίνεται η δυνατότητα τμήμα του έργου να εκτελείται, επί συμβάσει (υπεργολαβία), από φορείς εκτέλεσης Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ): ΑΕΙ (Πανεπιστήμια, Τ.Ε.Ι.), Δημόσια Ερευνητικά Κέντρα ή Ινστιτούτα, Ερευνητικά Πανεπιστημιακά Ινστιτούτα και Κέντρα Τεχνολογικής Έρευνας των ΤΕΙ.

Όροι και προϋποθέσεις
Χρηματοδοτούνται δραστηριότητες:

α) έργων έρευνας και ανάπτυξης (βιομηχανική έρευνα ή πειραματική ανάπτυξη),
β) κατοχύρωσης δικαιωμάτων βιομηχανικής ιδιοκτησίας
γ) προβολής, διάχυσης, συμμετοχής σε διεθνή συνέδρια, εκθέσεις καθώς και δικτύωσης, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Οι Επιλέξιμες δαπάνες είναι οι εξής:
- Δαπάνες προσωπικού
- Δαπάνες για όργανα και εξοπλισμό
- Δαπάνες για αγορά τεχνολογίας – τεχνογνωσίας
- Δαπάνες για έρευνα επί συμβάσει (από νομικά και φυσικά πρόσωπα) Συμπληρωματικές δαπάνες
- Δαπάνες αναλωσίμων και λοιπών εξόδων
- Δαπάνες κατοχύρωσης δικαιωμάτων βιομηχανικής ιδιοκτησίας.

Η πράξη στοχεύει σε:
- προώθηση της έρευνας και τεχνολογίας και της καινοτομίας και η ενσωμάτωσή τους στον παραγωγικό ιστό της χώρας ως κύριων παραγόντων ανάπτυξης, αναβάθμισης και ανταγωνιστικότητας και ως βασικών στοιχείων στρατηγικού σχεδιασμού,
- ανάπτυξη νέων ή βελτιωμένων προϊόντων ή υπηρεσιών με υψηλή προστιθέμενη αξία, η ανάπτυξη νέων ή βελτιωμένων μεθόδων παραγωγής, η βελτίωση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και η διείσδυση σε νέες αγορές,
- μεταφορά και προσαρμογή υψηλής τεχνολογίας σε παραδοσιακούς κλάδους της εγχώριας βιομηχανία και η ενθάρρυνση ανάληψης δραστηριοτήτων τεχνολογικής καινοτομίας,
- ενίσχυση και αναβάθμιση του στελεχιακού δυναμικού των επιχειρήσεων με τη συμμετοχή του σε δραστηριότητες έρευνας και τεχνολογίας ή καινοτομίας που βρίσκουν άμεση εφαρμογή στην παραγωγική διαδικασία των επιχειρήσεων,
- ενίσχυση της συμμετοχής των επιχειρήσεων στην ανάληψη τέτοιων δραστηριοτήτων και η αποτελεσματικότερη διασύνδεση του ερευνητικού συστήματος της χώρας με τους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας.

Πληροφορίες και Στοιχεία επικοινωνίας: Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας, διεύθυνση Μεσογείων 14-18, 115 10 ΑΘΗΝΑ, Τ.Θ. 146 31, Τηλ 213 1300000, Φαξ 210 7702720.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης