ΑΡΤΑ /ΤΩΡΑ: Μεγάλη πορεία των εργαζομένων στο Δήμο


Μία απ’ τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις, που έχει κάνει μέχρι σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Αρταίων, βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα. (Φώτο)
 

 Η πορεία των υπαλλήλων, αλλά και των οχημάτων του Δήμου ξεκίνησε απ’ το Δημαρχείο, μέσω της οδού Καμηλών οδηγήθηκε στην οδό Σκουφά και αντίθετα στο ρεύμα, οδηγείται προς την κεντρική πλατεία της πόλης, όπου οι εργαζόμενοι θα διαδηλώσουν τα αιτήματά τους, που όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αγωνίζονται «για να ανατρέψουν την υλοποίηση της εξαθλίωσή τους». 


Βεβαίως η αφορμή των κινητοποιήσεων είναι τα μέτρα που ψηφίστηκαν με το μεσοπρόθεσμό και προβλέπουν διαθεσιμότητα και απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, για τα οποία έχουν καταθέσει την διαφωνία τους και όλα τα δημοτικά συμβούλια της χώρας. 


Στην κινητοποίηση που βρίσκεται εν εξελίξει οι εργαζόμενοι έχουν μαζί τους και τα οχήματα της καθαριότητας, που με την παρουσία τους κάνουν ιδιαίτερη αίσθηση, ενώ συμμετέχουν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΤΕΙ Ηπείρου, οι οποίοι έχουν καταλάβει και το διοικητήριο του ιδρύματος. 

Ανάλογα είναι και τα αιτήματα των εργαζομένων στο ΤΕΙ Ηπείρου, που κι αυτούς τους απειλούν η διαθεσιμότητα και οι απολύσεις.




Κείμενο: gnomiartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης