Επιτυχία σημείωσε ο «Λαϊκός Ποδηλατικός Γύρος» στην Άρτα


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στην Άρτα ο «Λαϊκός Ποδηλατικός Γύρος», με τη συμμετοχή του Ολυμπιονίκη Γιώργου Χειμωνέτου και της ομάδας “No Limits Cycling”. 


Ο αγώνας διοργανώθηκε το Σάββατο 3 Νοεμβρίου από το Δήμο Αρταίων με τη βοήθεια του Ποδηλατικού Ομίλου Άρτας. 

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, μικροί και μεγάλοι συγκεντρώθηκαν από τις 3 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Άρτας για να πάρουν μέρος σε «μια ποδηλασία δίχως όρια». Ο Ολυμπιονίκης έδωσε την εκκίνηση και μαζί με τους υπόλοιπους ποδηλάτες ξεκίνησαν να κάνουν το γύρο της πόλης, στέλνοντας παντού το μήνυμα ότι το ποδήλατο είναι στάση ζωής!  

Νωρίτερα διεξήχθησαν στην κεντρική πλατεία οι προγραμματισμένες δεξιοτεχνίες με τους μικρούς ποδηλάτες ώστε να εξοικειωθούν με το άθλημα. Τα παιδιά χάρηκαν τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση ενώ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Γ. Χειμωνέτο για τα πλεονεκτήματα της μετακίνησης με το ποδήλατο και να φωτογραφηθούν μαζί του. 

Το γεγονός της πολύ μεγάλης συμμετοχής μικρών παιδιών χωρίς τη συνοδεία των γονιών τους, άλλαξε τα σχέδια και έτσι αντί για τη διαδρομή μέσω Βλαχέρνας, επιλέχθηκε η διαδρομή προς Τρίγωνο, Γεφύρι, Περιφερειακή οδό και ξανά είσοδος στην πόλη απ’ τον κόμβο Παναγιώτου. Στους συμμετέχοντες απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα.
 

Σε δηλώσεις του λίγο πριν από την εκκίνηση ο Γ. Χειμωνέτος αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της χρήσης του ποδηλάτου, που μπορεί να είναι και μια λύση μέσα στην κρίση για τους πολίτες σήμερα, καθώς επίσης μίλησε για την ιδέα αυτής της διοργάνωσης και ποιο σκοπό υπηρετεί. «Ήταν μια ιδέα που την είχαμε εδώ και χρόνια – είπε – απλά τώρα βρήκα την οργάνωση με την ομάδα “No Limits Cycling” να το κάνουμε. 

 Και εγώ από τέτοιο ποδηλατικό γύρο ξεκίνησα, με παιδιά που συμμετείχαν πριν μερικά χρόνια στη Ρόδο. Έτσι πήρα το έναυσμα, αγάπησα το ποδήλατο λίγο παραπάνω και μπήκα αγωνιστικά στο ποδήλατο. Μπορεί κάποιο από αυτά τα παιδιά σήμερα να είναι ένα ταλέντο στην ποδηλασία. Όλοι μαζί περνάμε ένα μήνυμα για το τι σημαίνει ποδήλατο, τι σημαίνει υγιεινός τρόπος ζωής. 

Χαίρομαι που είμαι εδώ γιατί βλέπω ότι ο κόσμος το αγκαλιάζει. Παίζουμε με τους μικρούς μας φίλους. Θα κάνουμε μια βόλτα γύρω από την πόλη να διασκεδάσουμε, να κάνουμε μία ανάταση ψυχής, μία αναψυχή γενικά. 

Αυτό είναι η πρότασή μας και αυτό θέλουμε να κάνουμε, γιατί με όλα αυτά τα προβλήματα που υπάρχουν το ποδήλατο ίσως να είναι και μια λύση ανάγκης για τον κόσμο που θα θέλει να το χρησιμοποιήσει για τις δουλειές του ή για μια βόλτα και γενικά να το εντάξει στον τρόπο ζωής του. 

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δήμο Αρταίων που με κάλεσε και μπορούμε και κάνουμε αυτή την εκδήλωση γιατί ο σκοπός μας είναι να διαδώσουμε το ποδήλατο και έναν άλλο τρόπο ζωής. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που με στηρίζουν».

Αναφορικά με την ύπαρξη ποδηλατοδρόμων στην Ελλάδα ώστε να είναι ασφαλής και άνετη η κυκλοφορία με το ποδήλατο ο Γ. Χειμωνέτος τόνισε: «Νομίζω ότι το πρόβλημα κολλάει στο επίπεδο της ασφάλειας αλλά νομίζω ότι αυτό σιγά-σιγά ξεπερνιέται. Στις μικρότερες πόλεις είναι πιο εύκολο να δημιουργηθούν ποδηλατόδρομοι περιφερειακά των πόλεων ή γύρω από κάποιους δρόμους. 

Στην Αθήνα είναι δυσκολότερο αλλά παρόλα αυτά νομίζω ότι θα το ξεπεράσουμε. Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να αποδεικνύουμε ότι αγαπάμε το ποδήλατο και να τους δείχνουμε ότι χρειαζόμαστε ποδηλατόδρομους. Χρειαζόμαστε ποδήλατα να κυκλοφορούμε και την άνεσή μας στις πόλεις μας».

Εκ μέρους του Δήμου Αρταίων η Μάρω Νάκα ανέφερε: «Για μια ακόμα φορά ο Δήμος Αρταίων στέκεται στο πλάι των ποδηλατών. Ευχαριστούμε πάρα πολύ την ομάδα“ No Limits Cycling” και το Γιώργο Χειμωνέτο για την παρουσία τους στη σημερινή γιορτή του ποδηλάτου. 

Η συμμετοχή του κόσμου είναι πολύ μεγάλη. Χαιρόμαστε που κάθε φορά και με τον Ποδηλατικό Όμιλο Άρτας βρίσκονται πάντα πρωταγωνιστές για τέτοιου είδους δραστηριότητες και ευχόμαστε να συνεχίσουν και στο μέλλον».

Ο πρόεδρος του Ποδηλατικού Ομίλου Άρτας Αποστόλης Ζουμπούλης ευχαρίστησε το Δήμο που έδωσε την ευκαιρία κυρίως στα παιδιά για μια ακόμα έξοδο με το ποδήλατο και τον Γ. Χειμωνέτο για την παρουσία του και τις γνώσεις που μετέδωσε στους μικρούς ποδηλάτες. 

«Είναι μια ευκαιρία τώρα με την κρίση να πάρουμε πάλι τα ποδήλατα να τα ξεσκονίσουμε να μπορέσουμε να κυκλοφορήσουμε στην πόλη πιο ανθρώπινα» τόνισε ο κ. Ζουμπούλης. «Το ποδήλατο – πρόσθεσε – δεν είναι μόνο για μια ποδηλατοβόλτα την εβδομάδα. 

Πρέπει να το χρησιμοποιούμε καθημερινά στη δουλειά μας, στην ψυχαγωγία, στα ψώνια μας». Ο κ. Ζουμπούλης ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους.  



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης