Στο Ευρωκοινοβούλιο η υπόθεση του Έλληνα χάκερ


"Απόλυτη και άμεση είναι η ανάγκη ριζικής αναθεώρησης του καθεστώτος προστασίας προσωπικών δεδομένων στην Ευρώπη, όπως δείχνει η υπόθεση της διαρροής προσωπικών στοιχείων 9.000.000 Ελλήνων" 


 - Όποιος παρακωλύει τη νομοθετική διαδικασία θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του ενώπιον του Ευρωπαίου πολίτη 

"Την απόλυτη και άμεση ανάγκη για μία ριζική αναθεώρηση του καθεστώτος προστασίας προσωπικών δεδομένων στην Ευρώπη, καταδεικνύει η πρόσφατη αποκάλυψη υπόθεσης στην οποία ένας ιδιώτης κατάφερε να πάρει στα χέρια του φορολογικά και άλλα προσωπικά δεδομένα 9.000.000 Ελλήνων πολιτών, για να τα πουλήσει στη συνέχεια σε ιδιωτικές εταιρίες", δήλωσε από το Στρασβούργο ο ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Δημήτρης Δρούτσας. 

 "Πρόκειται για μία πρωτοφανή υπόθεση παραβίασης των προσωπικών μας δεδομένων που αφορά σχεδόν όλους τους Έλληνες πολίτες! Θα πρέπει να πάρουμε σαφείς και ολοκληρωμένες απαντήσεις από τη δικαιοσύνη για όλες τις πτυχές της. 

Αυτό που είναι όμως σίγουρο είναι πως οι παρόντες κανόνες προστασίας στην Ευρώπη είναι απαρχαιωμένοι, καθώς τέθηκαν σε εφαρμογή το 1995. Η αλματώδης ανάπτυξη της τεχνολογίας έκτοτε κάνει επιτακτική την ανάγκη να αναθεωρήσουμε, να εκσυγχρονίσουμε και να κάνουμε ακόμα πιο αυστηρό το πλαίσιο, και θα πρέπει να κινηθούμε άμεσα." 

Ο έλληνας ευρωβουλευτής έχει οριστεί, εκ μέρους των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εισηγητής της πρότασης για την αναθεώρηση του καθεστώτος προστασίας προσωπικών δεδομένων, η οποία είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης αυτή τη στιγμή στα ευρωπαϊκά όργανα. 

 "Παρότι το Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχωρούν τις εργασίες με πολύ ικανοποιητικό ρυθμό, δυστυχώς δεν παρατηρούμε την ίδια...ζέση από τα Κράτη Μέλη και το θεσμικό όργανο τους, το Συμβούλιο", σημειώνει ο κ. Δρούτσας. 

Μάλιστα, σε συζήτηση που διεξήχθη για το θέμα αυτό, κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, το Συμβούλιο Υπουργών δεν έστειλε καν εκπρόσωπό του για να απαντήσει στα ερωτήματα των ευρωβουλευτών. 

Στην παρέμβαση του κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Δρούτσας σχολίασε με αιχμηρό τρόπο, την απουσία αυτή: "Το γεγονός αυτό δεν αποτελεί μόνο ένδειξη ασέβειας απέναντι στο θεσμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά αφήνει επίσης να εννοηθεί, όπως αισθάνομαι αναγκασμένος να συμπεράνω, ότι το Συμβούλιο δεν αποδίδει την απαραίτητη σημασία σε αυτό το τόσο σημαντικό θέμα για τους ευρωπαίους πολίτες" 

Η νομοθετική έκθεση του κ. Δρούτσα αναμένεται να παρουσιαστεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις αρχές Ιανουαρίου. 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συζήτηση για τα προσωπικά δεδομένα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εδώ:
 http://www.europarl.europa.eu/sed/speeches.do?sessionDate=20121121

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης