ΟΛΓΑ: "Δεν μπορεί χιλιάδες συμπολίτες μας και οι οικογένειές τους να παραμένουν χωρίς την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη"


Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κατέθεσε η βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού του εισοδήματος για τη χορήγηση βιβλιαρίου Ανασφαλίστου-Απορίας σε οικονομικά ευπαθείς ομάδες. 


Με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, κατά τον υπολογισμό του δηλωθέντος εισοδήματος των αιτούντων, συνυπολογίζονται τα τεκμαρτά εισοδήματα, με μοναδική εξαίρεση την ιδιοκατοίκηση. 

Έτσι, δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη για χιλιάδες περιπτώσεις αιτουμένων, που μολονότι το ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα είναι κάτω των 6000 ευρώ, η κατοχή επιβατικού αυτοκινήτου, ακόμη και μικρού κυβισμού, αυξάνει το τεκμαρτό εισόδημα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επωφεληθούν από τις παροχές κοινωνικής προστασίας. 

Το ίδιο πρόβλημα δημιουργείται και στην περίπτωση των έγγαμων αιτούντων, για τους οποίους το τεκμαρτό εισόδημα προσαυξάνεται στο ποσό των 5.000 ευρώ. 

Ερωτάται λοιπόν ο κ. υπουργός: 

1. Προτίθεστε να προβείτε σε τροποποίηση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, ώστε κατά τον υπολογισμό του τεκμαρτού εισοδήματος να εξαιρείται η κατοχή πρώτου Ι.Χ. αυτοκινήτου χαμηλού κυβισμού (ανάλογα με τον χρόνο κτήσης); 

2. Είναι στις προθέσεις σας η αύξηση του ορίου των 6.000 ευρώ για το συνολικό δηλωθέν εισόδημα των οικονομικά αδύναμων πολιτών που δικαιούνται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη; 

 Η Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε πως «στις σημερινές συνθήκες, που η οικονομική κρίση στη χώρα μας παίρνει τη μορφή ανθρωπιστικής κρίσης, γενοκτονίας κυριολεκτικά των πιο αδύναμων και φτωχών στρωμάτων, δεν μπορεί χιλιάδες συμπολίτες μας και οι οικογένειές τους να παραμένουν χωρίς την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη παρά το γεγονός ότι διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας.»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης