Όλγα Γεροβασίλη: Το ξεπούλημα του ΟΠΑΠ επιφέρει την πλήρη καταστροφή του Πολιτισμού


Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κατέθεσε η βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.


Το θέμα της ερώτησης έχει ως εξής: "Η συνέχιση της χρηματοδότησης του Πολιτισμού μετά τη σχεδιαζόμενη πώληση του ΟΠΑΠ. Λόγω της υψηλής κερδοφορίας του, ο ΟΠΑΠ διένειμε σημαντικά ποσοστά από τα κέρδη που αναλογούσαν στο Ελληνικό Δημόσιο, για δράσεις κοινωνικής ευθύνης στον Αθλητισμό, την Παιδεία, την Υγεία, το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό. 

 Ειδικά στην περίπτωση του Πολιτισμού, το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού του πρώην Υπουργείου Πολιτισμού καλυπτόταν από το μέρισμα του ΟΠΑΠ. 

Επειδή με τη μεταβίβαση των μετοχών του Ελληνικού Δημοσίου στο ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε., το Ελληνικό Δημόσιο θα στερηθεί σημαντικών εσόδων και το όποιο όφελος θα διατεθεί για την αποπληρωμή του χρέους, Ερωτάται ο κ. Υπουργός: Έχουν αποδοθεί τα προβλεπόμενα από το νόμο έσοδα των κερδών του ΟΠΑΠ Α.Ε. για τη χρήση 2011 και α΄ εξάμηνο του 2012 στον ειδικό κωδικό Πολιτισμού του πρώην Υπ. Πολιτισμού; 

Έχετε προβλέψει με ποιον τρόπο θα καλύψετε το έλλειμμα που θα προκύψει στον προϋπολογισμό σχετικά με τον Πολιτισμό; Τι σκοπεύετε να πράξετε προκειμένου να συνεχίσουν να λειτουργούν οι πολιτιστικές δράσεις που χρηματοδοτούσε το πρώην Υπ. Πολιτισμού; 

Οι ερωτώντες βουλευτές τονίζουν πως το ξεπούλημα του ΟΠΑΠ «ειδικά στην περίπτωση του Πολιτισμού, θα επιφέρει την πλήρη καταστροφή σε όλες τις εκφάνσεις του, αφού δεν υπάρχουν άλλοι πόροι και τα ίδια έσοδα έχουν σχεδόν μηδενιστεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης