Μετά την Ελλάδα... και στην κορυφή της Ευρώπης !!!

Αναμνηστική φώτο της Αναγέννησης στη Πορτογαλία

Σπουδαία πρόκριση στον 4ο γύρο (16 ομάδες) του Τσάλεντζ Καπ Γυναικών, πήρε χθες στην Πορτογαλία, η Φέτα Ήπειρος Αναγέννηση Άρτας.

Η ελληνική ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη 23-23 με την Κολέγιο Ντε Γκάια -όντας τυπικά γηπεδούχος- στην Πορτογαλία και σε συνδυασμό με το 28-28 του πρώτου ματς, πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση, λόγω των περισσοτέρων γκολ εκτός έδρας.


Το "χρυσό" γκολ της ισοπαλίας- πρόκρισης σημείωσε η Στανκούτε στο τελευταίο δευτερόλεπτο μετά από φοβερή πάσα της Σκάρα. Η Λιθουανή ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια του ματς με 12 γκολ, αλλά και 22 συνολικά στα δύο ματς!

Πρωταγωνίστρια και χθες η Στανκούτε που ξεπέρασε τον εαυτό της και πέτυχε 12 τέρματα, ενώ ακολούθησαν οι: Σκάρα 4, Βράτσεβα 3, Σκουτέλα 2 και Βέμη 2. 

Το ημίχρονο, όπως και και στον πρώτο αγώνα της Παρασκευής, είχε βρει την Αναγέννηση να προηγείται (14-10) με μια διαφορά την οποία η Πορτογαλική ομάδα (Colegia de Gaia)  κατάφερε να καλύψει και πέρασε και μπροστά 23-22 λίγο πριν την λήξη.

 Όμως, όπως προαναφέρουμε  στην τελευταία επίθεση κυριολεκτικά σε νεκρό χρόνο φοβερή ασίστ της Σκάρα στην Στανκούτε, με την τελευταία να σκοράρει, ισοφαρίζοντας σε 23-23, δίνοντας την πρόκριση στην ομάδα μας.

Λίγο μετά το τέλος του αγώνα η αρχηγός της ομάδας Βάσω Σκάρα με δήλωσή της στον "ΑΕΤΟ", εμφανώς χαρούμενη και γιατί όχι κατενθουσιασμένη μας επισήμανε:

"Το τραίνο της "Α" συνεχίζει το ταξίδι του σε Ελλάδα και Ευρώπη. Σ' αυτούς τους δύο αγώνες μέσα στην Πορτογαλία αγωνισθήκαμε με Ελληνική ψυχή και πάθος. Πιστεύω ότι το αμυντικό μας σύστημα λειτούργησε ικανοποιητικά με αποτέλεσμα να πανηγυρίζουμε μια ανέλπιστη πρόκριση... Αυτή και μόνο η απίστευτη πραγματικότητα μας έχει δημιουργήσει το ευχάριστο αίσθημα... "μιας αυτονόητης τρέλας"... Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι αυτή την πρόκριση την αφιερώνουμε στην Άρτα, την Ήπειρο και σ' όλη την Ελλάδα."

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ (Ντοϊτσίνοφ): Στανκούτε 12, Σκάρα 4, Μπαλάφα, Σκουτέλα 2, Στάνκοβιτς, Βέμη 2, Μαυρομάτη, Σαγάνη, Ταταράκη, Βράτσεβα 3.

ΚΟΛΛΕΓΙΟ: Σίλβα Β. 6, Αντράντε 2, Καρβάλιο 3, Σαράιβα 3, Σοάρες 6, Αγκιγιάρ, Κόστα Α., Κόστα Μ., Κόουτο, Φερντάντες, Ζόρζε, Περέιρα, Πίντο 3, Σίλβα Α., Βιντέιρα.

Διαιτητές: Βέμπερ- Πάνγκρετς (Σλοβενία), Παρατηρητής: Κάουφιλντ (Ιρλανδία), δίλεπτα: 3-4, πέναλτι: 4/4-1/2

Η κλήρωση της φάσης των 16 θα γίνει την Τρίτη 20 Νοεμβρίου στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στη Βιένη, στις 12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας, όταν και θα ξέρουμε την επόμενη αντίπαλο της Αναγέννησης.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης