Μέχρι την Καλαμπάκα ο Ε-65;


Προκειμένου να μειωθεί το κόστος κατασκευής και να καταστεί βιώσιμο το έργο του αυτοκινητόδρομου Ε-65, το υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών, διά στόματος του υπουργού Κωστή Χατζηδάκη... 


...ανακοίνωσε ότι μελετά ακόμη και το ενδεχόμενο να "κουρευτεί" ο αυτοκινητόδρομος και τελικά να κατασκευαστεί το τμήμα μέχρι την Καλαμπάκα κι όχι ως την Εγνατία!

Αυτό ανακοίνωσε ο ίδιος ο υπουργός στη συνάντησή του με βουλευτές της
Νέας Δημοκρατίας από την Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα. 


Φυσικά ο Γιαννιώτης υφυπουργός Σταύρος Καλογιάννης απουσίαζε από τη σημαντική αυτή συνάντηση, ενώ ουδείς Ηπειρώτης βουλευτής πήρε χαμπάρι του τι έγινε και κατά συνέπεια κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε για το νέο σχεδιαζόμενο έγκλημα κατά της Ηπείρου. 

 Δικαιολογούμενος ο υπουργός είπε, ότι στην αρχική σύμβαση του Ελληνικού Δημοσίου με την κοινοπραξία που ανέλαβε το δρόμο, προβλέπονταν έσοδα από διόδια ύψους 2,7 δισ. ευρώ έως το 2037. 

Με τις καινούργιες όμως εκτιμήσεις τα έσοδα από τα διόδια δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 950 εκατ. ευρώ, δηλαδή θα είναι λίγο λιγότερα από 40 εκατ. ευρώ ετησίως, όταν στο γειτονικό τμήμα Μαλιακός - Κλειδί αναμένονται έσοδα 150-200 εκατ. ευρώ ετησίως.

epirusgate.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης