200.000 συνταγές Σεπτεμβρίου εκτελέστηκαν Αύγουστο!


Άνω κάτω έχουν γίνει οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ και ψάχνουν εξονυχιστικά τις 200.000 συνταγές του Σεπτεμβρίου που εκτελέστηκαν όμως τον Αύγουστο!

Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.



«Eχει  εντοπιστεί λάθος στις ημερομηνίες έκδοσης και εκτέλεσης συνταγών. Μιλάμε για 200.000 συνταγές,  μιλάμε για ποσό διψήφιο δεκαδικό εκατομμυρίων που θα πρέπει να πληρωθεί με τους λογαριασμούς του Αυγούστου, αυτούς που θα πρέπει να πληρωθούν νόμιμα»  είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ.

Άμεση ήταν η απάντηση των φαρμακοποιών. Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου είπε στο STAR: "Η εκτίμησή μου είναι ότι δεν αποδειχθεί τίποτα. Άνθρακες ο θησαυρός. Αν παρόλα αυτά αποδεδειχθεί ότι υπάρχει οργανωμένη απάτη ή οτιδήποτε άλλο, έχω ζητήσει να πέσουν κεφάλια".

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ θα ζητήσει την παρέμβαση της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος για να ερευνηθεί αν έγινε παραβίαση των αρχείων της Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης κοινωνικής ασφάλισης(ΗΔΥΚΑ), μέσω της οποίας περνάει και ελέγχεται η συνταγογράφηση.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος τόνισε στο STAR. «Δεν μπορεί η συνταγή του Σεπτεμβρίου να εκτελεστεί τον Αύγουστο. Αδύνατον. Είναι καθαρά λάθος της υπηρεσίας του ΕΟΠΥΥ και δεν μπορεί να μην τις πληρώσει. Αυτά που  λέει ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ μου φαίνονται αστεία».


Πάντως ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ξεκαθάρισε πως μέχρι να χυθεί φως στην υπόθεση δεν θα πληρωθούν αυτές οι 200.000 συνταγές.

Star.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης