Στο σφυρί 1.225 ακίνητα του στρατού


Στο διαδίκτυο θα βγει την ερχόμενη εβδομάδα η λίστα με τα 1.225 ακίνητα του στρατού προς αξιοποίηση, σύμφωνα με όσα είπε στη Βουλή ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Ελευσινιώτης.


«Αυτό που κάναμε τα τελευταία 2 χρόνια ήταν να καταγράψουμε την περιουσία των 3 ταμείων. Αυτή η καταγραφή τελείωσε πριν από 1 μήνα και τώρα πάμε σε απογραφική τακτοποίηση. Δηλαδή, σε ειδικό μηχανογραφικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ιστορικά και τοπογραφικά στοιχεία, γεωγραφικά δεδομένα ώστε να μην λέμε μόνο που βρίσκεται το ακίνητο. Αυτό θα είναι έτοιμο τον Ιανουάριο του 2013», είπε ο κ. Ελευσινιώτης.


Παράλληλα, εξήγησε ότι πρωταρχικός σκοπός είναι η εκμετάλλευση - ενοικίαση των ακινήτων και διευκρίνισε ότι τα χρήματα θα καταλήγουν στο ΓΕΣ και αυτό με βάση την επιχειρησιακή αξιολόγηση να προβαίνει στην κατασκευή στρατιωτικών οικημάτων. 


«Η περιουσία έχει ταχθεί για την προμήθεια υλικού επιστρατεύσεως, ανακατασκευή στρατιωτικών κτιρίων, κατασκευή οχυρωματικών έργων, επαύξηση αμυντική οργάνωσης της χώρας», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

Τέλος, ο κ. Ελευσινιώτης τόνισε ότι «δεν υπάρχει κρυφό σχέδιο ξεπουλήματος» και σημείωσε ότι η 6μελής επιτροπή που δίνει και την τελική έγκριση για την αξιοποίηση των ακινήτων αποτελείται από τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ και τους 2 υπαρχηγούς του ΓΕΣ.

Real.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης