Η Γερμανία είναι το Τέταρτο Ράιχ...


Γράφει εφημερίδα ομίλου του Μπερλουσκόνι 

Επίθεση κατά της Γερμανίας εξαπέλυσε μία ιταλική εφημερίδα η οποία ανήκει στον όμιλο το πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αποκαλώντας το Βερολίνο ως «Τέταρτο Ράιχ».



Στο άρθρο σχολιάζεται η επιρροή της Γερμανίας στην Ευρωζώνη, ενώ γίνεται τονίζεται πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) υποχώρησε στις πιέσεις του Βερολίνου.


Πρόκειται για την εφημερίδα Il Giornale η οποία μάλιστα δημοσιεύει και φωτογραφία της καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ με υψωμένο το δεξί της χέρι σε ναζιστικό χαιρετισμό, με λεζάντα «Χάιλ Άνγκελα».


Αυτός ήταν ένας τρόπος για να σχολιάσει η εφημερίδα τις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι, με τις οποίες εμφανίστηκε να υπαναχωρεί από το σενάριο αγοράς ιταλικών ομολόγων από μέρους της ΕΚΤ. Η εφημερίδα υποστήριξε ότι ο Ντράγκι έκανε πίσω λόγω της γερμανικής αντίθεσης στο σχέδιο αυτό.


«Το "όχι" της Μέρκελ και της Γερμανίας θα μας συντρίψει, (όπως) και την Ευρώπη», ανέφερε η Il Giornale, προσθέτοντας σε κύριο άρθρο της πως «η Γερμανία κέρδισε. Η Ιταλία, η Ευρώπη και το ευρώ έχασαν», ενώ πρόσθεσε ότι η Ιταλία ανήκει τώρα στο «Τέταρτο Ράιχ».

http://www.iefimerida.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης