Εκατομμύρια συνταγογραφήσεις ιατρών σε έναν μόνο μήνα


Περίπου πέντε εκατομμύρια συνταγές γράφτηκαν από γιατρούς σε ασθενείς μόνο τον Ιούλιο. Τι κατήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέτζος.


Τέσσερα εκατομμύρια επτακόσιες δέκα επτά χιλιάδες (4.717.000) συνταγές γράφτηκαν από γιατρούς σε ασθενείς μόνο τον Ιούλιο, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο κ. Λυκουρέντζος από τη Βουλή.

Ο υπουργός έκανε λόγο για "υπερβολικό" νούμερο, τόσο σε σχέση με τον πληθυσμό της χώρας όσο και σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο κ. Λυκουρέντζος ζήτησε αυτοσυγκράτηση από γιατρούς και πολίτες, υπογραμμίζοντας πως "δεν μπορεί με το παραμικρό να καταφεύγουμε σε πανάκριβες συνταγές".

Ακόμη, ανέφερε ότι όλο αυτό το σύστημα δεν αποτελεί ευθύνη των υπηρεσιών υγείας, αλλά όλων των εμπλεκόμενων πλευρών. "Κάθε καλός νοικοκύρης πρέπει να είναι και καλός λογιστής, γιατί σε αυτή την κατάσταση μας έφεραν όσοι περιφρόνησαν την λογιστική".

Οσο για την ικανοποίηση αιτημάτων τόνισε πως "όσα από τα αιτήματα είναι λογικά και εντός του οικονομικού πλαισίου που βρίσκεται η χώρα, τότε αυτά ικανοποιούνται, αν όμως κάποιοι επιμένουν να ζουν σε μια εποχή που πέρασε ανεπιστρεπτί, δεν πρόκειται να δουν κανένα αίτημά τους να γίνεται δεκτό" είπε.

news247.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης