Συνεχίσθηκαν χθες οι κινητοποιήσεις στην ΑΤΕ Άρτας


Συνεχίστηκαν για τρίτη μέρα χθες οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα Άρτας ενάντια στο «ξεπούλημα» της ΑΤΕ και για την υπεράσπιση της απασχόλησης, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους. 


Οι εργαζόμενοι απεργούν και αγωνίζονται «για να λειτουργήσει ο τραπεζικός τομέας προς όφελος της κοινωνίας, της υγιούς οικονομίας και της ανάπτυξης» όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου τους. 

Χθες το πρωί, 1η Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε έξω από το κατάστημα Άρτας της Αγροτικής Τράπεζας, συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους απεργούς – υπαλλήλους της ΑΤΕ ενώ  στην Αθήνα έγινε την ίδια μέρα πανελλαδικό συλλαλητήριο των απεργών της ΑΤΕ και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών.
 

Στην Αγροτική Τράπεζα χθες εξυπηρετήθηκαν από το προσωπικό ασφαλείας μόνο οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ ενώ για όσες μέρες θα συνεχιστεί η απεργία θα εξυπηρετούνται μόνο έκτακτες ανάγκες. Προσωπικό ασφαλείας υπάρχει μόνο στα καταστήματα εδρών νομού.
Όπως ανέφεραν εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΑΤΕ στην Άρτα, πρόθεσή τους δεν είναι η ταλαιπωρία των πολιτών. «Δείχνουμε την αντίδρασή μας απέναντι σ’ αυτές τις εξελίξεις και θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας» τόνισαν.
 

Οι εργαζόμενοι εκφράζουν την ανησυχία τους σε σχέση με το εργασιακό μέλλον τους στην τράπεζα. Εργαζόμενη στο κατάστημα Θεσπρωτικού της ΑΤΕ η οποία έλαβε μέρος στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε στην Άρτα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εμείς περιμένουμε να μας έρθουν οι απολύσεις. Είπαν (οι υπεύθυνοι) ότι διασφαλίζεται το προσωπικό. Τώρα τι σύμβαση θα υπογράψουμε δεν το γνωρίζουμε». 

Οι εργαζόμενοι στην ΑΤΕ BANK ζητούν ενημέρωση για το νομικό πλαίσιο της μετάβασης από τον ένα εργοδοτικό φορέα στον άλλο και για τα εργασιακά δικαιώματά τους,. Όπως λεν «δεν γνωρίζουμε τι συμβάσεις θα υπογράψουμε, δεν έχουμε ενημερωθεί από κανέναν  για τα εργασιακά μας δικαιώματα, ούτε από την πολιτεία, ούτε από την τράπεζα που δεν υφίσταται πια γιατί μέσα σε μία ώρα έχει γίνει ανάκληση της άδειας λειτουργίας και δεν γνωρίζουμε τι μπορούμε να κάνουμε, ακόμη εάν μπορούμε να δώσουμε παραιτήσεις».
 

Στη χθεσινή συγκέντρωση παραβρέθηκαν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Άρτας εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους προς τους απεργούς της ΑΤΕ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης