ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: "Ανησυχώ για την τύχη του ΚΕΝ Άρτας"


Με έγγραφό του προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εκφράζει την ανησυχία του για τη φημολογούμενη πρόθεση του ΓΕΕΘΑ να διακόψει οριστικά τη λειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στην Άρτα. 


Ο Περιφερειάρχης τονίζει ότι αν και οι αποφάσεις για τον χωροταξικό σχεδιασμό των στρατοπέδων δεν έχουν ανακοινωθεί, εν τούτοις επιχειρείται σταδιακή απαξίωση του Κ.Ε.Ν. Άρτας με τη μη εισαγωγή νεοσυλλέκτων με την ΕΣΟ του Σεπτεμβρίου. 

«Αντίθετα άλλα Κ.Ε.Ν., όπως στην Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα που έκλεισαν πριν ένα περίπου χρόνο, επαναλειτουργούν με πρόσφατες αποφάσεις, άγνωστο με ποιο σκεπτικό και βάσει ποιου σχεδιασμού», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης, ο οποίος προσθέτει ότι πάγια θέση της Περιφέρειας είναι τα στρατόπεδα να λειτουργούν σε ακριτικές περιοχές. 

«Είναι αδιανόητο – καταλήγει - να λειτουργούν Κέντρα Νεοσυλλέκτων στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα και να μένει εκτός σχεδιασμού  η Ήπειρος, η οποία πέραν του βαρύτατου τιμήματος που έχει προσφέρει στο πεδίο των Εθνικών Αγώνων, έχει επηρεαστεί σε μέγιστο βαθμό από την οικονομική κρίση».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης