Πυρκαγιά χθές το μεσημέρι στο Χανόπουλο


Περίπου 100 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και λίγα ελαιόδεντρα έγιναν στάχτη από την πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι ανάμεσα από Σκαμνιές και Χανόπουλο στη Δ.Ε. Βλαχέρνας του Δήμου Αρταίων. 


Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 2.20 το μεσημέρι από άγνωστη αιτία και σβήστηκε στις 8.30 το βράδυ. Στην κατάσβεσή της έλαβαν μέρος επίγειες δυνάμεις από την Π.Υ. Άρτας και την Π.Υ. Φιλιππιάδας ενώ ο Δήμος Αρταίων συνέδραμε διαθέτοντας δύο υδροφόρα οχήματα, εκ των οποίων το ένα μισθώθηκε γι’ αυτό το σκοπό. 

Στον τόπο του συμβάντος έφτασαν ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, Αρχιπύραρχος  κ. Δημήτρης Στάμος, ο διοικητής της Π.Υ. Άρτας κ. Θωμάς Ρίζος, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, οι Αντιδήμαρχοι Αρταίων κ.κ. Φώτης Γεωργίου, Γρηγόρης Βλάρας και Φώτης Φώτης. 

Μέλη της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Άρτας βοήθησαν σε επίπεδο συντονισμού και με τεχνικά μέσα στο έργο της κατάσβεσης. Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται από το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ. Άρτας.Την ίδια μέρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε να αντιμετωπίσει και άλλη μια φωτιά η οποία εκδηλώθηκε στις 3.15 το μεσημέρι στην Αγία Κυριακή στο Αθαμάνιο από πτώση κεραυνού. 

Η περιοχή είναι απομακρυσμένη από το δρόμο αλλά βρίσκεται εντός δασικής έκτασης. Η φωτιά σβήστηκε έγκαιρα πριν προλάβει να επεκταθεί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης