Εισαγγελική παρέμβαση για τα 8 εκατ. ευρώ του Πανταλάκη


Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η αποκάλυψη του διοικητή της τράπεζας της Ελλάδας Γ.Προβόπουλου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, σύμφωνα με την οποία διερευνάται καταγγελία πώς ανώτατο στέλεχος της Αγροτικής Τράπεζας έβγαλε 8 εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό.


Η αποκάλυψη προκάλεσε την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα Σπύρου Μουζακίτη ο οποίος έδωσε εντολή στο ΣΔΟΕ να διερευνήσει αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της «φοροδιαφυγής» και «παράνομων εσόδων».

Η παραγγελία δεν αναφέρεται ονομαστικά στο στέλεχος της ΑΤΕ αλλά ήδη ο πρώην διοικητής της τράπεζας Θ. Πανταλάκης απαντώντας μέσω της εφημερίδας Real δήλωσε ότι είναι δικά του τα χρήματα αυτά και της οικογένειά τους. 


Όπως απάντησε ο κ. Πανταλάκης είναι νόμιμα χρήματα, δηλωμένα και φορολογημένα και αποτελούν μέρος της οικογενειακής περιουσίας το ύψος της οποίας τα δικαιολογεί. Τέλος, ο κ. Πανταλάκης διευκρινίζει ότι η κίνηση του λογαριασμού αποδεικνύει ότι μετακινήθηκαν σε δόσεις και σκοπός της συναλλαγής ήταν η απόκτηση περιουσιακού στοιχείου στο εξωτερικό.

http://www.madata.gr
Zougla.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης