ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ - 24 Αυγούστου: Ο Καραγκιόζης νύφη...


...Συγκεντρώνει τρόφιμα μακράς διαρκείας τα οποία θα διατεθούν στους φτωχούς της ευρύτερης περιοχής !!!



Στην όμορφη Φιλιππιάδα Πρέβεζας το σταυροδρόμι που ενώνει τρεις νομούς (Άρτας – Πρέβεζας – Ιωαννίνων) και που δυστυχώς πάσχει από πολιτισμικού ενδιαφέροντος θέματα τίθεται η σκέψη για την διοργάνωση μιας ηθηκοδιδακτικής Παράσταση Καραγκιόζη με χαρακτήρα κοινωνικής αλληλεγγύης όπως αυτή ερμηνεύετε με την συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας που θα τα διαθέσουμε μερίμνη της Ενορίας του Αγίου Βησσαρίωνα Φιλιππιάδας στους φτωχότερους της ευρύτερης περιοχής!

Η ιδέα μας αυτή αν θα έχει την αντιμετώπιση και την υποστήριξη που θεωρούμε ότι της αξίζει θα αποτελέσει από εμάς μόνιμο Καλοκαιρινό πολιτιστικό δρώμενο και στο μέλλον να επεκταθεί με επιπλέον παραστάσεις.

Το Θέατρο Σκιών μας ¨ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ¨ μέσα από πείρα ετών προτίθεται να παρουσιάσει φέτος το έργο Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΝΥΦΗ!

Μια κωμωδία με πολύ γέλιο, πολλά διδάγματα και με κέφι που θα απογειώσει μικρούς και μεγάλους!!!

Το Θέατρο Σκιών (αντίθετα από ότι λανθασμένα πιστεύουν οι περισσότεροι) είναι από τα δυσκολότερα είδη Θεάτρου καθώς απαιτείτε ένας και μόνο άνθρωπος που θα εφαρμόσει πολλά επαγγέλματα ταυτόχρονα ώστε να παραχθεί το τελικό θέαμα, ο Καραγκιοζοπαίχτης γίνετε ενίοτε ζωγράφος, σεναριογράφος, σκηνογράφος, σκηνοθέτης, ηλεκτρολόγος, ηλεκτρονικός, φροντιστής, διαφημιστής και πολλά άλλα επαγγέλματα ακόμα με σημαντικότερο το επάγγελμα του μίμου! ένα χάρισμα που πολλές φορές του στοιχίζει την υγεία της στοματολαρυγγικής κοιλότητας.

Το Θέατρο Σκιών δεν είναι θέατρο για μικρά παιδιά όπως πιστεύουν οι περισσότεροι… Το Θέατρο Σκιών είναι Θέατρο Υψηλού Επιπέδου (όταν παρουσιάζεται σωστά) που μόνο ένας κοινωνικά και γραμματικά μορφωμένος άνθρωπος με ανοιχτούς ορίζοντες θα μπορούσε να παρακολουθήσει και να αφομοιώσει ορθά.

Έτσι με την λογική αυτή σκεφθήκαμε να παρουσιάσουμε μια δωρεάν για το κοινό Παράσταση Καραγκιόζη την 24 Αυγούστου 2012 στην Φιλιππιάδα, στην Πλατεία απέναντι του Κέντρου Υγείας (πλατεία τσιμέντων) για να χαρίσουμε κέφι, γέλιο, χαρά και κοινωνική αλληλεγγύη.

Θέσαμε πολλές φορές στον Δήμο Ζηρού την πρότασή μας για παρουσίαση Παράστασης Καραγκιόζη και πάντα εισπράτταμε άρνηση.

Ο Δήμος Ζηρού αρνείται να στηρίξει και αυτή την προσπάθεια πολιτισμού - λαογραφίας και κοινωνικής αλληλεγγύης προφασίζοντας μόνιμη υποτιθέμενη οικονομική του αδυναμία που πρακτικά είναι ανύπαρκτη μιας και αυτή εκφράζετε συγκεκριμένα με σκοπό προς την εκδήλωση αυτή και όχι γενικά.

Έστω κι έτσι εμείς είμαστε αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε μόνοι μας κάθε δαπάνη πραγματοποίησης αυτής της ιδέας πολιτισμού και διάσωσης της λαογραφίας μέχρι τον βαθμό που μπορούμε.

Ελπίζουμε ο Δήμος Ζηρού να αποδείξει ότι έχει το βασικό επίπεδο μόρφωσης και κοινωνικότητας και να παρακολουθήσει από κοντά την παρούσα εκδήλωση όπου δημόσια αν μπορεί και επιθυμεί θα αντικρούσει το παρόν δημοσίευμα.

Χαρά μας δε θα ήταν Ο Δήμος Ζηρού να αντιληφθεί την σπουδαιότητά της εκδήλωσης αυτής και αναθεωρώντας τις απόψεις του να στηρίξει άμεσα αλλά και στο μέλλον κάθε προσπάθεια μας για προαγωγή της τέχνης, του πολιτισμού και της λαογραφίας μας.

ΟΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΕΚΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης