Στο Κατάκολο το MSC Divina


Το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα κρουαζιερόπλοιο της Μεσογείου το MSC Divina, έχει ως μοναδικό προορισμό στην Ελλάδα το Κατάκολο. 
Ένα από τα αγαπημένα λιμάνια της MSC, το επίνειο του Πύργου και της Αρχαίας Ολυμπίας, έχει την τιμή να είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που δέχεται ένα τόσο μεγάλο πλοίο. Αν αφήσουμε τους αριθμούς να μιλήσουν για αυτό τότε είναι πιθανό να εντυπωσιαστούμε πολύ περισσότερο από ότι στην ξενάγηση που είχαμε την χαρά να συμμετάσχουμε στο ilialive.gr το πρωί της Δευτέρας. (Βίντεο και Φώτο)



Με λίγα λόγια το MSC Divina μπορεί να φιλοξενήσει 4.345 επιβάτες σε 1.751 καμπίνες σε 30.000 τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας στα 18 καταστρώματα του. Επιβάτες και προσωπικό μετακινούνται σε αυτά με 25 ανελκυστήρες, για να επιλέξουν χώρους ανάμεσα στο καζίνο, τα εφτά εστιατόρια, τα 20 μπαρ και lounges, τις τέσσερις πισίνες, την αίθουσα του bowling, το γυμναστήριο, το σπα, τη βιβλιοθήκη, την art gallery, τον εξομοιωτή της Formula 1, τον τετραδιάστατο κινηματογράφο, το club. Όλα αυτά και αρκετά άλλα στα 18 καταστρώματα που φέρουν τα ονόματα αρχαίων ελλήνων θεών. 
Το συνολικό μήκος του πλοίου είναι 333 μέτρα, 38 μέτρα το πλάτος του, 140.000 τόνοι το βάρος του. «Νονά» του η μεγάλη ντίβα του κινηματογράφου, Σοφία Λόρεν, που βάφτισε το πλοίο στις 26 Μαΐου στη Μασσαλία. 



Θα μπορούσαμε να γράφουμε πάρα πολλά για τις ανέσεις και τις παροχές του πλοίου. Θα σταθούμε μόνο στο δρομολόγιο που κάνει ξεκινώντας από το Μπάρι για το Κατάκολο, μετά στη Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη, επιστροφή με στάση στο Ντουμπρόβνικ, τη Βενετία και πάλι πίσω στο Μπάρι. Αυτό το υπέροχο ταξίδι στην ανατολική μεσόγειο πραγματοποιείται μέσα σε εφτά ημέρες και κοστίζει κάτι παραπάνω από 700 ευρώ, ανάλογα με το πακέτο παροχών που επιλέγει κάποιος.

Χθες το πρωί λοιπόν το Κατάκολο υποδέχθηκε το MSC Divina που στο τιμόνι του έχει τον Captain Giuliano Bossi, τον άνθρωπο που η εταιρία εμπιστεύεται κάθε νέο πλοίο της, καθώς τα προηγούμενα χρόνια ο κ. Bossi, έχει ταξιδέψει με όλα τα μεγάλα αστέρια της. Και σε κάθε επίσκεψή του στο Κατάκολο, δεν παραλείπει να δηλώνει λάτρης του. Για την περιοχή αποτελεί μεγάλη επιτυχία και ξεχωριστή τιμή, το μεγαλύτερο πλοίο της κρουαζιέρας στη Μεσόγειο να «πιάνει» λιμάνι μόνο στο Κατάκολο για την Ελλάδα.

Παρόντες στην τελετή υποδοχής ήταν ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παναγόπουλος, οι εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του Στρατού και ο Λιμενάρχης Κατακόλου κ. Πουλής, μαζί με τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Αποστολόπουλο και τον εκπρόσωπο του Τοπικού Συμβουλίου Κατακόλου κ. Χιόνη, καθώς επίσης και οι εκπρόσωποι της εταιρίας στην Ελλάδα και το Κατάκολο, ο γενικός διευθυντής της MSC Greece Ηλίας Τσουκαλάς και ο πράκτορας της εταιρίας στην περιοχή Παναγιώτης Φάκλαρης. Όλοι ξεναγήθηκαν στους χώρους του πλοίου, από την ξεναγό Νιόβη Δρίζου, ενώ στο τέλος πραγματοποιήθηκε και εκδήλωση ανταλλαγής αναμνηστικών παρουσία του καπετάνιου.

Μια από τις συγκινητικές στιγμής χθες ήταν η παρουσία έντεκα παιδιών που φιλοξενούνται στον ξενώνα του «Χαμόγελου του Παιδιού» στην Κυλλήνη, και έτυχαν εγκάρδιας υποδοχής από τον καπετάνιο, που τους πρότεινε να έλθουν και πάλι σε επόμενη άφιξη του MSC Divina στο Κατάκολο και να φιλοξενηθούν σε αυτό τις ώρες παραμονής στο λιμάνι. Τα παιδιά ενθουσιασμένα του πρόσφεραν ζωγραφιές που είχαν ετοιμάσει και δέχθηκαν τα δώρα του καπετάνιου και των συνεργατών του.

Έξω από το πλοίο χορευτικά τμήματα του Λυκείου Ελληνίδων, φρόντισαν να διασκεδάσουν τους επιβάτες του πλοίου με ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

Δείτε φωτογραφίες και video από το πλοίο...



http://ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης