Βραβεύθηκε ο Βαγγέλης Γείτονας


-Στις ζηλευτές εγκαταστάσεις της εταιρείας του λίγο έξω από την Αρτα τυποποιεί με την πολύτιμη βοήθεια της 20μελούς ομάδας του περίπου 300 τόνους καπνιστού χελιού ετησίως και τους διοχετεύει στις μεγάλες αγορές του κόσμου.



Στο Μουσείο Μπενάκη, πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων ποιότητας του περιοδικού της Καθημερινής «ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ» σε παραγωγούς, μεταποιητές και εμπόρους του κλάδου των τροφίμων.

Για άλλη μια χρονιά βραβεύθηκαν οι άνθρωποι της προκοπής και της δημιουργίας, που, παρά τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, επιμένουν ποιοτικά. Που µε τη δουλειά τους αναδεικνύουν την πατρίδα μέσα από τα προϊόντα της, γεωργικά και κτηνοτροφικά.


Έχοντας συνείδηση της ευθύνης τους, με σεβασμό στο περιβάλλον και στον άνθρωπο, συνεχώς ανανεωνόμενοι και καινοτομούντες, κάνουν τους συμπατριώτες τους υπερήφανους για τον τόπο τους και πείθουν τους ξένους να δουν μια άλλη διάσταση της Ελλάδας από αυτήν που προβάλλεται συνήθως.


Στα φετινά βραβεία η Ήπειρος είχε την τιμητική της καθώς τιμήθηκαν τρεις Ηπειρώτες παραγωγοί ενώ για πρώτη φορά απονεμήθηκε το Ειδικό Βραβείο «Αλέξανδρος Γιώτης» προς τιμήν του ιδρυτή της Λέσχης Γαστρονομίας Ηπείρου. Το βραβείο αυτό θα απονέμεται κάθε χρόνο σε παραγωγό της Ηπείρου.

Το ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΩΤΗΣ απονεμήθηκε στην εταιρεία Ιχθυοκαλλιέργειες - Β. ΓΕΙΤΟΝΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.
Ο Βαγγέλης Γείτονας αποτελεί παράδειγμα επιχειρηματία. Στις ζηλευτές εγκαταστάσεις της εταιρείας του λίγο έξω από την Αρτα τυποποιεί με την πολύτιμη βοήθεια της 20μελούς ομάδας του περίπου 300 τόνους καπνιστού χελιού ετησίως και τους διοχετεύει στις μεγάλες αγορές του κόσμου.


Το ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ απονεμήθηκε στην Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.
Η Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων είναι η μοναδική Σχολή Τυροκομίας στην Ελλάδα, με ανεκτίμητη κοινωνική προσφορά. Διατήρησε την παραδεδομένη γνώση, αλλά πρωτοπόρησε επίσης εισάγοντας νέους τρόπους τυροκομίας. Η πρώτη που δίδαξε, πριν από 50 χρόνια, την παραγωγή γραβιέρας (που δεν υπήρχε στην Ελλάδα).

Τέλος, το ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ απονεμήθηκε στον Πρεβεζιάνο παραγωγό κάπαρης, Φίλιππο Θεοχάρη.
Ο Φίλιππος Θεοχάρης, από την Πρέβεζα, είναι ένας παθιασμένος γεωπόνος που μετά από χρόνια εργασίας και πολλά πειράματα έχει καταφέρει να καλλιεργήσει σε γλάστρες, αλλά και υπαίθρια, το φυτό-σύμβολο της ανυποταγής, την κάππαρη.

Το βραβείο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΩΤΗΣ» απένειμε η Αντιπρόεδρος της Λέσχης Γαστρονομίας Ηπείρου κα Κορινη Βαλουά – Γιώτη η οποία ανέφερε:
«Αυτό το Καινούργιο Βραβείο του Γαστρονόμου θα προτιμούσα να μην υπάρχει ακόμα. Θα προτιμούσα να είναι παρών, απόψε, ο ίδιος, ο Αλέξανδρος Γιώτης, ο σύντροφος μου για μια τριακονταετία, να παραδώσει αυτοπροσώπως, στον Ευάγγελο Γείτονα ένα από τα βραβεία ποιότητας του αγαπημένου περιοδικού του συγκροτήματος της Καθημερινής, που τόσο του αξίζει.

Ο Ευάγγελος Γείτονας είναι ένας από τους πρώτους μικρούς παραγωγούς της Ηπείρου που γνωρίσαμε με τον Αλέξανδρο, όταν είχαμε αποφασίσει να εγκαταλείψουμε την απάνθρωπη πια πρωτεύουσα, την Αθήνα.

Αξιόλογος άνθρωπος, ηπίων τόνων, όπως οι περισσότεροι Ηπειρώτες και πολύ καλός επαγγελματίας, παλεύει συνεχώς για την ποιότητα, των προϊόντων του. Μοναδικό και δύσκολο προϊόν το χέλι. Έχει και μια εικόνα, μια υφή που ενοχλεί τους περισσοτέρους ανθρώπους. Είναι όμως εξαιρετικά θρεπτικό με λίγες θερμίδες και άκρως παραδοσιακό στην βορειοδυτική Ελλάδα, παρόλο που οι περισσότεροι το είχαμε ξεχάσει.

Είναι και πολύ νόστιμο όταν είναι καλά φτιαγμένο και μαγειρεμένο. Αλλά αυτά αφήνω την ομάδα τον αρχιμαγείρων του «Γαστρονόμου» να σας τα δείξουν.

Πριν να παραδώσω το βραβείο θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια και σε όλους τους άλλους υποψήφιους παραγωγούς της Ηπείρου, που κάνουνε και αυτοί πολύ καλή δουλεία. Παρόλο που δεν βρίσκονται στην αίθουσα αυτή, θέλω να τους ενθαρρύνω απόψε για να συνεχίσουνε το έργο τους».

Η Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου συγχαίρει θερμά τους τρεις βραβευθέντες και προτρέπει όλους τους παραγωγούς της Ηπείρου να ακολουθήσουν το δρόμο της ποιότητας και της Αριστείας των προϊόντων τους ώστε τα Ηπειρωτικά προϊόντα να καθιερωθούν πανελλήνια αλλά και παγκόσμια ως προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας τοποθετώντας το όνομα «ΗΠΕΙΡΟΣ» μεταξύ των κορυφαίων τόπων παγκοσμίως.

 Δείτε την εταιρεία: http://www.eelgeitonas.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης