Θα απεργήσει η ΠΟΕ-ΟΤΑ για τις εκλογές;


Με αίτημα την «ίση μεταχείριση όλων των εμπλεκομένων εργαζομένων στις εκλογικές εργασίες» το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε αποχή των εργαζομένων των ΟΤΑ από κάθε εκλογική εργασία μέχρι την Παρασκευή 15 Ιουνίου, καθώς και την προκήρυξη 48ωρης απεργίας όλων των εργαζομένων των Ο.Τ.Α. το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Ιουνίου.



Σε σχετική ανακοίνωσή της η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει "το συνεχιζόμενο εμπαιγμό και εξευτελισμό των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από το Υπουργείο Εσωτερικών μιας και μέχρι σήμερα δεν έχει εκδώσει την απόφαση για την καταβολή αξιοπρεπούς εκλογικής αποζημίωσης".


Ενώ επισημαίνει: "Διεκδικούμε την αξιοπρέπειά μας. Δεν αποδεχόμαστε να αντιμετωπιζόμαστε ως εργαζόμενοι γ΄ κατηγορίας τη στιγμή που άλλες κατηγορίες θα αμειφθούν με ποσά των 1.500 και 2.000 ευρώ που αντιστοιχούν με τα σημερινά δεδομένα σε 4 μισθούς ενός εργάτη καθαριότητας.


Εμμένουμε στην πρότασή μας για ίση μεταχείριση όλων των εμπελεκομένων εργαζόμενων στις εκλογικές εργασίες. Ή όλοι θα αμειφθούμε το ίδιο ή όλοι θα απασχοληθούμε τσάμπα...αλλά όλοι.... Για τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. πρώτα από όλα είναι ζήτημα αξιοπρέπειας....".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης