Μπαγιώργος: Η «τυφλή ψήφος τιμωρίας» δεν δίνει διέξοδο

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα στην Άρτα ο Στέφανος Μπαγιώργος, μέλος της Ε.Ε. της «Δημοκρατικής Αριστεράς». 

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στα γραφεία της ΔΗΜ.ΑΡ. στην Άρτα. Βασική επιδίωξη της ΔΗΜ.ΑΡ. στις εκλογές, όπως έχει δεσμευτεί στον κόσμο που την ψήφισε αλλά και σ' αυτούς που θα την ψηφίσουν, είναι μία κυβέρνηση με προοδευτικό περιεχόμενο που θα έχει δύο βασικές προϋποθέσεις: την παραμονή στο ευρώ και την απεμπλοκή απ’ το μνημόνιο, τόνισε ο κ. Μπαγιώργος.


 «Εμείς θα συμβάλουμε προς αυτή την κατεύθυνση με τις προϋποθέσεις τις οποίες θέσαμε» είπε ο κ. Μπαγιώργος, τονίζοντας ότι «δεν είναι μπαλαντέρ η Δημοκρατική Αριστερά σ’ οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα. 

Θα συζητήσει στη βάση των συγκεκριμένων προτάσεων τις οποίες έχει καταθέσει.» Αναφέρθηκε στους 7 στόχους, επτά προτάσεις για την άμεση διακυβέρνηση της χώρας που παρουσίασε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, με τους οποίους καθορίζεται με λεπτομέρειες το πρόγραμμα μιας τέτοιου τύπου κυβέρνησης. «Αυτή είναι η πολιτική μας πρόταση προς τον ελληνικό λαό και προς τις άλλες πολιτικές δυνάμεις και αυτή ζητάμε να αξιολογήσει περνώντας πάνω από τα ψευτοδιλήμματα τα οποία τίθενται αυτή την περίοδο» είπε ο κ. Μπαγιώργος. 

Υπογράμμισε ότι η «τυφλή ψήφος τιμωρίας» δεν δίνει διέξοδο στα υπαρκτά προβλήματα της χώρας. «Πρέπει να συνειδητοποιήσει όλος ο κόσμος ότι η τυφλή ψήφος τιμωρίας είναι μία ψήφος που ναι μεν καταδικάζει τους υπεύθυνους για τη σημερινή κατάσταση, είναι και μία ψήφος ταυτόχρονα που έχει και σαν αποτέλεσμα τη Χρυσή Αυγή πέραν όλων των άλλων» ανέφερε.
 

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο κ. Μπαγιώργος κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει ποια θα είναι η στάση του την επόμενη μέρα των εκλογών λέγοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ στα μπαλκόνια των προεκλογικών εκδηλώσεων μιλάει για μονομερή καταγγελία του μνημονίου και μιλάει για στάση πληρωμών – έχω τα σχετικά αποσπάσματα από ομιλίες του προέδρου του – και την ίδια στιγμή μιλώντας με τους πρέσβεις των χωρών του G20 μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση. 

Είναι καθοριστικής σημασίας για την ίδια την πορεία της χώρας, ένα κόμμα το οποίο έχει το ρόλο του δεύτερου κόμματος προς το παρόν και διεκδικεί ακόμα και την πρώτη θέση απ’ ότι ισχυρίζονται, να ξεκαθαρίσει μέχρι την ημέρα των εκλογών τη στάση του, τι πρόκειται να κάνει την επόμενη μέρα. 

 Και να ξεκαθαρίσει και σε ποιο βαθμό είναι διατεθειμένο να συμβάλει στην εξεύρεση κυβερνητικής λύσης, διότι μέχρι τώρα ακούμε την πρόταση για κυβέρνηση της Αριστεράς, με δεδομένο ότι αριθμητικά δεν προκύπτει, και τώρα τελευταία ακούμε την πρόταση για ισχυρή εντολή. Ζητάει ισχυρή εντολή. Νομίζω ότι είναι ζητήματα που τις επόμενες μέρες οφείλει να τα ξεκαθαρίσει για να είναι και πιο συγκεκριμένος ο διάλογος».
 

Ο κ. Μπαγιώργος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της ΔΗΜ.ΑΡ. στις εκλογές της 17ης Ιουνίου λέγοντας: «Η Δημοκρατική Αριστερά πηγαίνει σ’ αυτή την εκλογική μάχη με μία αυτοπεποίθηση και με μία φερεγγυότητα που πιστεύει ότι έχει κατακτήσει στη σχέση της με τους πολίτες γιατί είναι το μόνο κόμμα το οποίο δεν έχει μετατοπίσει τις θέσεις του σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές του Μαΐου. 

Εμείς αυτό που λέγαμε πριν από τις εκλογές του Μαΐου αυτό συνεχίζουμε και λέμε και τώρα: Στόχος η παραμονή στο ευρώ, στόχος η αποδέσμευση από το μνημόνιο, φερέγγυα πρόσωπα στην κυβέρνηση. Προσδιορίζουμε σε μια κυβέρνηση προοδευτικού χαρακτήρα. 

Είμαστε αισιόδοξοι για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Έχουμε την αίσθηση ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. θα πάει καλύτερα και ελπίζουμε ότι θα πάει αρκετά καλύτερα και στο νομό της Άρτας και η βασική επιδίωξή μας είναι να υπάρξει ένας τέτοιος συσχετισμός των πολιτικών δυνάμεων στη Βουλή και μια σημαντική ισχυροποίηση της ΔΗΜ.ΑΡ. ώστε πραγματικά αυτό το σύνθημα που υπάρχει στις αφίσες μας, που ζητάμε εντολή για λύση, να γίνει πραγματικότητα. 

Όπλο μας για να απευθυνθούμε στον ελληνικό λαό και να του ζητήσουμε την τρίτη διερευνητική εντολή σ’ ότι αφορά το σχηματισμό της κυβέρνησης είναι η αξιοπιστία, η φερεγγυότητα, η σοβαρότητα και η ευθύνη με την οποία αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερα τα προβλήματα της διακυβέρνησης της χώρας μετά τις πρώτες βουλευτικές εκλογές του Μαΐου».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης