Τους υποδέχθηκαν με σβάστικες


Σοκαρισμένοι έμειναν Γερμανοί τουρίστες, μέλη της αντιπροσωπείας της πόλης της Hamm όταν έφθασαν στο Haworth, κοντά στο Bradford του West Yorkshire, όπου κάποιοι από τους ντόπιους φορώντας αγκυλωτούς σταυρούς κι άλλα ναζιστικά εμβλήματα γιόρταζαν σε πανηγύρι με θέμα τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο! 


Ενώ οι περισσότεροι ακολούθησαν το έθιμο και φόρεσαν στρατιωτικές στολές, δύο άνδρες προτίμησαν τη στολή των SS, υπενθυμίζοντας όλες τις θηριωδίες κατά της ανθρωπότητας που διεπράχθησαν από το Τρίτο Ράιχ.



Ο σύμβουλος της πόλης, που ενεργούσε ως ξεναγός των Γερμανών τουριστών, χαρακτήρισε το συμβάν ως «απλώς απαράδεκτο» και απαίτησε οι ανάλογες στρατιωτικές στολές να καταργηθούν από μελλοντικές διοργανώσεις. «Ένας επισκέπτης μου είπε ότι αν αυτό συνέβαινε στη Γερμανία, αυτοί θα είχαν συλληφθεί αμέσως!» τόνισε ο σύμβουλος.



«Πιστεύω ότι όλοι οι Γερμανοί τουρίστες σοκαρίστηκαν πολύ που κάτι τέτοιο επιτράπηκε, αγαπούν το Bradford και ήρθαν γιατί ήθελαν πραγματικά να το επισκεφθούν». Άλλος δημοτικός σύμβουλος υπερασπίστηκε τους άνδρες που φόρεσαν τις στολές λέγοντας ότι έγινε μόνο για πλάκα. Ωστόσο, ο συνάδελφός του αντέτεινε ότι οι συγκεκριμένοι άνδρες παραβίασαν τον νόμο περί φυλετικών διακρίσεων.




ΠΗΓΗ: DAILY MAIL


 http://www.real.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης