Στην Ευελπίδων ο 24χρονος


Στα δικαστήρια της Ευελπίδων οδηγήθηκε ο 24χρονος, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε τον αλλοδαπό διαρρήκτη που εισέβαλε στο σπίτι του.

Στον προαύλιο χώρο του κτιρίου της Εισαγγελίας έχει συγκεντρωθεί από το πρωί πλήθος κόσμου, κάτοικοι της Παιανίας. (Βίντεο)






Όπως αναφέρει η εφημερίδα «δημοκρατία», ο δικηγόρος του 24χρονου ήταν κοντά στον πελάτη του από την πρώτη ώρα. Και στο αστυνομικό Τμήμα της Παιανίας και στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών που διενεργεί την προανάκριση, σε δικογραφία που πήγε το πρωί ο στον εισαγγελέα. 

Ο δικηγόρος σύμφωνα με τις χθεσινοβραδινές πληροφορίες (αφού ο 24χρονος απολογούνταν ως αργά τη νύχτα), δεν απέδωσε τον πυροβολισμό σε ενέργεια αυτοδικίας και αυτή φαίνεται να είναι η υπερασπιστική γραμμή του, αλλά σε λάθος στον χειρισμό του κυνηγετικού όπλου.

«Ήταν ανυποψίαστος. Χτύπησε ο συναγερμός του σπιτιού, κατέβηκε στο σαλόνι όπου ήταν η μητέρα του και κοιμόταν, και βλέπει δύο ληστές να της έχουν βάλει το μαχαίρι στον λαιμό και να την απειλούν. Έπεσε μπροστά σε ένα απρόοπτο συμβάν. Βρέθηκε σε κατάσταση πανικού. Στη συνέχεια οι ληστές έφυγαν παίρνοντας έναν σάκο. 


Όταν κλήθηκε η αστυνομία, οι ληστές πριν είχαν μπει σε άλλα δυο σπίτια και, αφού έφυγε η Αστυνομία ένα τέταρτο μετά, οι ληστές εμφανίστηκαν ξανά. Επιχείρησαν να μπου σε άλλο γειτονικό σπίτι! Ήταν υποψιασμένοι πια οι κάτοικοι και ο ιδιοκτήτης πυροβόλησε τους ληστές που πήγαν να μπουν στο σπίτι του. Άκουσε τους πυροβολισμούς. Βγήκε έξω να δει τι συμβαίνει, άκουσε φωνές και είδε τους ληστές να τρέχουν.

Πίστεψε ότι οι πυροβολισμοί προέρχονται από τους ληστές και ότι είχαν σκοτώσει κάποιον. Στο κυνήγι επάνω, κρατούσε την καραμπίνα, την οποία νόμιμα κατείχε γιατί είναι κυνηγός ο πατέρας του, εκπυρσοκρότησε το όπλο και χτύπησε τον ληστή».


Ο 24χρονος είναι συντετριμμένος, όπως τόνισε ο δικηγόρος του. «Χτύπησα και σκότωσα έναν άνθρωπο που τον είδα να απειλεί με μαχαίρι τη μητέρα μου. Ό,τι πιο ιερό υπάρχει για μένα».


Κατά πληροφορίες από αστυνομικές πηγές σημαντική αξία για την πορεία της προανάκρισης (για την προφυλάκιση ή μη) θα έχουν οι μαρτυρίες της μητέρας του κατηγορουμένου του αδερφού του και του πατέρα του.


 http://www.real.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης