Σάββατο αρχίζει ο 11ος "Άθλος Τζουμέρκων"


-Ο φετινός Άθλος Τζουμέρκων 2012 θα γίνει το Σαββατοκύριακο δηλαδή στις 21-22/4/2012.

Στο ορεινό συγκρότημα των Τζουμέρκων Άρτας, στα καταπράσινα χωριά της περιοχής, πραγματοποιείται επί σειρά ετών, ένας συναρπαστικός αγώνας περιπέτειας, με την ονομασία ΑΘΛΟΣ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ. (Δείτε φώτο)


Είναι διήμερος αγώνας, που διοργανώνεται συνήθως τέλη Απριλίου  - αρχές Μαΐου και περιλαμβάνει ορεινή ποδηλασία (MTB), ορεινό τρέξιμο και κατάβαση ποταμού με φουσκωτές βάρκες (Rafting).

Υπεύθυνοι της διοργάνωσης, είναι οι Θεοχαρόπουλος Γιάννης και Αναστασίου Μαρίνα, αθλητές με πολυετή εμπειρία σε τέτοιους αγώνες, τόσο σε συμμετοχές, όσο και στη διοργάνωσή τους.

Έχουν ήδη διεξαχθεί δέκα αγώνες!

Είναι επίσης ένας λαϊκός διήμερος ατομικός αγώνας περιπέτειας σε σηματοδοτημένες διαδρομές. Απαιτεί πολλές ικανότητες από κάποιον που κάνει όλο τον άθλο γιατί περιλαμβάνει:
  •  αγώνα κατάβασης ποταμού  (Rafting)
  •  αγώνα ορεινής ποδηλασίας (ΜΤΒ)
  •  αγώνα ορεινού τρεξίματος (MΤR) 
Όμως μπορεί κάποιος να συμμετέχει σε όποιο αγώνισμα θέλει και μεμονωμένα γιατί καθένα από αυτά είναι ένας ξεχωριστός αγώνας.

Δείτε τις αναλυτικές πληροφορίες  για τον αγώνα, την διαδρομή, το πρόγραμμα αγώνα, τα έπαθλα, την υποστήριξη των αθλητών μαζί με πληροφορίες για την πρόσβαση και τους χορηγούς.


Γίνεται σε συνδιοργάνωση με τον δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων. Αφετηρία και τερματισμός του αγώνα θα είναι το χωριό Άγναντα Άρτας.

Για περισσότερες πληροφορίες και πάρα πολλές φωτογραφίες: http://www.mountain-sports.gr/agones/ADVENTURE-CUP-2012/athlos-tzoymerkon

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Και το όνομα αυτού Φοίβος !!