Ημερίδα από το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών


Το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών  (Ε.Κ.Φ.Ε.) Άρτας, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, διοργανώνει ημερίδα Φυσικής την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 10:45. 


Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο «ΔΙΩΝΗ» του εκθεσιακού χώρου της Άρτας. Θα μιλήσουν δυο διεθνώς διακεκριμένοι επιστήμονες,  καθηγητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 

Ο Κώστας Κοσμίδης, καθηγητής ατομικής και μοριακής φυσικής, θα μιλήσει για «τη φύση του φωτός» και τις ιδιότητές του. Η έρευνα πάνω σ΄ αυτόν τον τομέα της φυσικής έχει τεράστιο επιστημονικό και τεχνολογικό ενδιαφέρον. Η τεχνολογία των laser, οι οπτικές ίνες, οι σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι διάγνωσης και θεραπείας αποτελούν μερικές εφαρμογές των ιδιοτήτων του φωτός.

Ο Κώστας Φουντάς, καθηγητής της φυσικής υψηλών ενεργειών, θα αναπτύξει το θέμα «Έρευνα στο CERN. Πώς γεννήθηκε ο κόσμος» . 


Ο Κώστας Φουντάς συμμετείχε την τελευταία δεκαετία στο λεγόμενο πείραμα του αιώνα στο CERN και με δεδομένη την εμπειρία του αυτή θα μας ενημερώσει και για την ύπαρξη ή όχι του ονομαζόμενου ¨θεϊκού σωματιδίου¨ (σωματίδιο του Χίγκς).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης