Για γέλια και για κλάματα η πολιτική του ΥΠΕΚΑ….


Της Βάσως Σκουλίκα

Μετά την αναστολή των αδειών για τα ξενοδοχεία, τώρα αναιρεί και την απόφαση για το υδροηλεκτρικό Αγίου Νικολάου στον Άραχθο !!


Η προχειρότητα με την οποία λαμβάνονται οι αποφάσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και η ταχύτητα με την οποία αναιρούνται δεν έχει προηγούμενο. 


Δείχνει τη βαθιά παθογένεια του ελληνικού κράτους, η οποία το μόνο αποτέλεσμα που έχει μέχρι σήμερα είναι η δημιουργία επιπλέον προβλημάτων.


Δεν πέρασαν λίγες ώρες από τη στιγμή που το ΥΠΕΚΑ αποφάσισε να αναστείλει τις άδειες ανέγερσης τριών ξενοδοχείων στην παραλίμνιο τις οποίες το ίδιο είχε υπογράψει και ακολουθεί μία ακόμη εξέλιξη με την οποία το Υπουργείο αναιρεί τον εαυτό του!!!


Πρόκειται για το υδροηλεκτρικό έργο στον Άγιο Νικόλαο, το οποίο το Υπουργείο έβγαλε από το...χρονοντούλαπο της ιστορίας πριν από μερικές ημέρες και τώρα έρχεται δια στόματος του Υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου για να πει ότι η απόφαση κατασκευής του φράγματος ακυρώνεται!!!!


«Δεν πρόκειται να γίνει καμία κίνηση προς την κατεύθυνση της κατασκευής του Φράγματος Αγίου Νικολάου, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαβούλευση ανάμεσα στους εκπροσώπους όλων των φορέων της Ηπείρου, για την διαχείριση του υδάτινου δυναμικού της Περιφέρειας Ηπείρου. Μια διαβούλευση την οποία, θα αναλάβει να ολοκληρώσει η Περιφέρεια με τις υπηρεσίες της».


Την διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου στον βουλευτή Άρτας Δημήτρη Τσιρώνη αρχικά ανεπίσημα και στη συνέχεια επίσημα, στη συνάντηση που είχε στο γραφείο του τόσο με τον κ. Τσιρώνη όσο και με τον δεύτερο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Άρτα Παύλο Στασινό.


Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε με δική του απόφαση, θα ακυρωθεί κάθε ενέργεια κατασκευής του συγκεκριμένου έργου, ενημερώνοντας παράλληλα και για την διαβούλευση που θα γίνει σε σχέση με την διαχείριση των υδάτινων πόρων της Περιφέρειας Ηπείρου.


Οι εξελίξεις αυτές, είτε ικανοποιούν την κοινή γνώμη, είτε όχι, δείχνουν ότι στο κράτος μας, το οποίο διέρχεται τόσο κρίσιμες στιγμές, λείπει ακόμη και ο στοιχειώδης σχεδιασμός.


Γίνεται ολοφάνερο ότι δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί τις αποφάσεις του και με περισσή ευκολία, αλλά και με μία τακτική που παραπέμπει σε ψηφοθηρία, τις αλλάζει, τις αναστέλλει, τις ακυρώνει.


Δυστυχώς έχει χαθεί κάθε ίχνος σοβαρότητας.

 http://www.epiruspost.gr/index.php

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης