ΠΡΕΒΕΖΑ: Προσπάθεια αποτροπής διακοπής ρεύματος


«Ασπίδα» προστασίας για τις ευπαθείς οικογένειες, οι οποίες αδυνατούν να πληρώσουν το «χαράτσι» της ΔΕΗ, υψώνει ο Δήμος Πρέβεζας. 


Με την βοήθεια των νομικών του συμβούλων προσανατολίζεται στην κατάθεση εξώδικου, προκειμένου να αποτρέψει οποιαδήποτε προσπάθεια διακοπής της παροχής ρεύματος σε δημότες, που δεν έχουν πληρώσει τα υπέρογκα ποσά της έκτακτης εισφοράς. 

Ο Δήμος της Πρέβεζας σε συνεργασία με την Λαϊκή Συνέλευση Πολιτών, τον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου και το Δικηγορικό Σύλλογο Πρέβεζας, προχώρησαν από την πρώτη στιγμή στην λειτουργία γραφείου το οποίο συγκέντρωνε τα αιτήματα των πολιτών, που αδυνατούσαν ή απλά δεν ήθελαν να πληρώσουν το «χαράτσι», δίνοντας παράλληλα πληροφορίες για το πώς θα μπορέσουν να πληρώσουν μέσω Τράπεζας, μόνο την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος. 

«Έχουμε υποχρέωση να σταθούμε δίπλα στους δημότες μας που περνούν δύσκολες ώρες», τονίζει ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης, επαναλαμβάνοντας ότι εκείνο που προέχει σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία είναι να στηριχθούν οι ασθενέστερες οικονομικά ομάδες. 

Στο γραφείο που λειτούργησε στον Δήμο έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 200 αιτήσεις νοικοκυριών τα οποία δεν έχουν πληρώσει την έκτακτη εισφορά, ενώ μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή θα κινηθούν-μέσω των νομικών συμβούλων- οι περαιτέρω διαδικασίες. 

Τα γραφεία της ΔΕΗ στην Πρέβεζα αναμένεται να επισκεφθούν σήμερα εξάλλου εκπρόσωποι της Λαϊκής Συνέλευσης Πολιτών, ενώ όλοι δηλώνουν αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικά, αποτρέποντας οποιαδήποτε «επιχείρηση» διακοπής ρεύματος στα νοικοκυριά της πόλης.

Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης