Το «γαλαζοκίτρινο» παραμύθι είχε, τελικά, happy end!

 
ΑΦΙΕΡΩΜΑ του "Αετού των ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ" στην χθεσινή νίκη του ΑΠΟΕΛ που έκανε υπερήφανο τον Ελληνισμό. ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ
Ο ΑΠΟΕΛ διατήρησε το αήττητο του, μένοντας στο 0-0 με την Ζενίτ και πανηγύρισε την πρόκριση στην φάση των “16”, μια αγωνιστική πριν ολοκληρωθεί η φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. 
Πραγματοποιώντας για ακόμα μία φορά εξαιρετική εμφάνιση οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς σταμάτησαν την Ζενίτ και πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι Ρώσοι έκαναν τα πάντα. Πίεσαν ασφυκτικά την άμυνα του ΑΠΟΕΛ, δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες και ο Σπαλέτι χρησιμοποίησε κάθε επιθετικό όπλο που είχε στη διάθεση του.

Με τον Πάρντο να βρίσκεται σε εξαιρετική βραδιά, τους υπόλοιπους δέκα να δίνουν και την... ψυχή τους και την τύχη να του χαμογελάει ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του και πλέον την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Σαχτάρ θα παίξει για την πρώτη θέση του ομίλου.

Να σημειωθεί πως το ματς στην Αγία Πετρούπολη διακόπηκε δύο φορές λόγω των καπνογόνων που άναψαν οι οπαδοί των γηπεδούχων με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ορατότητα στο... μισό μέτρο


ΤΟ ΜΑΤΣ


Οι Ρώσοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης και έχασαν σωρεία ευκαιριών. Πραγματικά, αν ο Σπαλέτι είχε μαλλιά, θα τα… ξερίζωνε, με αυτά που έβλεπε να χάνουν οι παίκτες του! Με τον Πάρντο, όμως, να πραγματοποιεί, ίσως, την καλύτερη εμφάνισή του από τότε που πήγε στην Κύπρο και τον ΑΠΟΕΛ, οι «γαλαζοκίτρινοι» πήρα το «χρυσό» βαθμό και την πρόκριση! 
 
Η Ζενίτ απείλησε για πρώτη φορά στο 26', όταν ο Ντενίσοφ έκανε το σουτ και ο Ολιβέιρα έσωσε πάνω στη γραμμή. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μαντούκα… όργωσε την αριστερή ρωσική πτέρυγα, μπήκε στη μεγάλη περιοχή, με τον Αΐλτον να κάνει… τακουνάκι(!) και την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. 
 
Η ομάδα του Σπαλέτι απείλησε ξανά στο πρώτο ημίχρονο στο 41', όταν ο Φαϊζουλίν εκμεταλλεύτηκε το -μοναδικό- λάθος στην άμυνα του ΑΠΟΕΛ, αλλά είδε τον… κεραυνό του να απομακρύνεται από τον Πάρντο!

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ζενίτ ενέτεινε την πίεσή της και στο 54' ο Ντάνι έκανε το δυνατό σουτ, με τον Πάρντο -και πάλι- να διώχνει δύσκολα. Ο Μπουχάροφ, στο 60', έχασε τεράστια ευκαιρία, όταν μετά από κεφαλιά, η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, με τον ίδιο παίκτη, από το ένα μέτρο, στην επαναφορά, να στέλνει την μπάλα άουτ!

Αυτό που έχασε, όμως, η ομάδα του Σπαλέτι στο 72', απλά… δεν χάνεται! Πρωταγωνιστής και πάλι ο Μπουχάροφ, που πλάσαρε, ο Ολιβέιρα έσωσε πάνω στη γραμμή, η μπάλα έφτασε στον Ντάνι, έκανε κι αυτός το σουτ, με τον Πίντο να διώχνει με τη σειρά του πάνω στη γραμμή!

Ε, κάπου εκεί η Ζενίτ το πήρε απόφαση ότι… δεν μπορεί, το 0-0 παρέμεινε και έδωσε την πρόκριση στον ΑΠΟΕΛ!


ΖΕΝΙΤ
(Λουτσιάνο Σπαλέτι): Μαλαφέεφ, Κρισίτο, Λομπάερτς, Χούμποκαν, Ανιούκοφ, Σιρόκοφ (87' Λάζοβιτς), Ντενίσοφ, Ζιριάνοφ (55' Μπιστρόφ), Ντάνι, Μπουχάροφ, Φαϊζούλιν

ΑΠΟΕΛ
(Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Πάρντο, Σολωμού, Ζόρζε, Ολιβέιρα, Αλεξάνδρου (46' Ηλία), Πίντο, Μοραΐς, Χαραλαμπίδη, Μαντούκα, Τρικόφσκι (89' Ατόρνο), Αΐλτον (65' Γιάχιτς)
''Nομίζω ότι σήμερα που συζητάμε δεν υπάρχει πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον αθλητισμό'', δήλωσε ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετά την ιστορική πρόκριση του λευκωσιάτικου σωματείου στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. 
 

''Καταφέραμε κάτι που μέχρι και πριν τρεις μήνες δεν είχαμε δικαίωμα να το ονειρευτούμε και σήμερα είμαστε στις 16 καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη'', είπε σε δηλώσεις μετά τον αγώνα με την Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη.

 


Οπως ανέφερε ο Σερβοέλληνας τεχνικός, η πρόκριση του ΑΠΟΕΛ ''είναι μια επιβράβευση όλης της προσπάθειας, όλης της ομάδας από το Καλοκαίρι και είμαι πολύ περήφανος για τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζομαι είτε αφορά την διοίκηση, είτε αφορά πρωτίστως τους ποδοσφαιριστές και τους συνεργάτες μου''.

''Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ νοιώθει σήμερα τις μεγαλύτερες στιγμές στη ιστορία του σωματείου. Δώσαμε σε αυτή την ομάδα κάτι που είναι ξεχωριστό και έχουμε ακόμα μπροστά πολλούς στόχους, κάτι πολύ σημαντικό, πολλά κίνητρα''.


Ερωτηθείς τι να αναμένουμε πλέον από τον ΑΠΟΕΛ, ο κ. Γιοβάνοβιτς είπε πως μετά την πρόκριση της ομάδας στους ομίλους, μόνο τα παιγνίδια θα έδειχναν πού μπορεί να φτάσει η ομάδα.


''Από παιγνίδι σε παιγνίδι δείξαμε ότι έχουμε δυνατότητα, κάναμε καλά παιγνίδια. Νομίζω το ΑΠΟΕΛ δίκαια βρίσκεται εδώ που βρίσκεται τώρα, μία αγωνιστική πριν το τέλος των ομίλων. 


Το ότι είμαστε στις 16 καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη είναι ένα πολύ μεγάλο κίνητρο και πρέπει να αποδείξουμε και εκεί ότι δεν είναι τυχαία που περάσαμε. Αρα υπάρχουν πολλά πράγματα που σαν ομάδα μπορούμε να κάνουμε'', είπε.

Ερωτηθείς αν στόχος είναι η πρώτη θέση του ομίλου, ο κ. Γιοβάνοβιτς είπε ''σίγουρα''.


''Σε αυτά τα παιγνίδια δεν έχουμε επιλογή, θα προσπαθήσουμε και στο παιγνίδι με τη Σακτάρ να δείξουμε ένα πολύ καλό πρόσωπο, να παίξουμε το ποδόσφαιρο που μπορούμε να παίξουμε και αν κερδίσουμε και κρατήσουμε την πρώτη θέση θα είναι ακόμη μεγαλύτερη η επιτυχία'', συμπλήρωσε.


''Είναι σημαντικό αν μπορέσουμε να τελειώσουμε στην πρώτη θέση θα είναι κάτι ακόμη καλύτερο'', είπε και κατέληξε: ''Περάσαμε πολλά κάναμε πολύ καλά παιγνίδια και πάνω απ' όλα είναι ότι έχουμε αναγνωριστεί από όλους ότι αυτή η ομάδα δίκαια προκρίθηκε στην επόμενη φάση''.


 Και στην Ρωσία θα στο τραγουδώ...



Για άλλη μια φορά ο μεγάλος κόσμος του θρύλου θα δώσει δυναμικό παρών σε εκτός έδρας παιχνίδι της ομάδας μας. Η Αγία Πετρούπολη είναι η νέα πόλη που θα φιλοξενήσει έστω για μερικές μέρες τους τρελούς πορτοκαλί, οι οποίοι ετοιμάζουν μαζική κάθοδο στην Ρώσικη πόλη.
 

Περισσότεροι από 1500 οπαδοί μας θα βρεθούν στη παγωμένη Ρωσία. Ήδη, αρκετοί ξεκίνησαν από το Σάββατο να ταξιδεύουν στην Αγία Πετρούπολη.
 

1200 εισιτήρια είχαμε στη κατοχή μας και ήδη έχουν γίνει ανάρπαστα ενώ η χωρητικότητα του γηπέδου δεν αφήνει περιθώρια στους οπαδούς μας να μπουν στις κερκίδες της Ζενίτ. Το σίγουρο είναι πως οι οπαδοί μας θα προσπαθήσουν να ζεστάνουν την παγωμένη Αγία Πετρούπολη βοηθώντας παράλληλα τον θρύλο να πανηγυρίσει σπουδαία πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ μέσα στην έδρα της Ζενίτ.
 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ