ΑΡΤΑ: Γαλλίκας και Χασιάκος με Όλι Ρεν την Δευτέρα


Στις Βρυξέλλες και για ένα τριήμερο θα είναι από την ερχόμενη Δευτέρα οι Δήμαρχοι "Γεωργίου Καραϊσκάκη" και Κεντρικών Τζουμέρκων Δημήτρης Γαλλίκας και Χρήστος Χασιάκος. 


Η παρουσία τους στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνδυάζεται με την παρουσία εκεί των Περιφερειαρχών της Χώρας. Για την παρουσία των Δημάρχων σ' αυτή την αποστολή μεσολαβητικό ρόλο έπαιξε ο Αντώνης Κοσσυβάκης, ο οποίος είναι υπεύθυνος του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η αποστολή των Ελλήνων αυτοδιοικητικών θα συναντηθεί με Ευρωπαίους αξιωματούχους και σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει επίσης συνάντηση και με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για Οικονομικές Υποθέσεις Όλι Ρέν. 

Πάντα με τις ίδιες πληροφορίες είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει μια γενική ενημέρωση και σίγουρα θα επισημανθεί ότι "χωρίς δυναμική και αναπτυσσόμενη οικονομία, η Ευρώπη κινδυνεύει να γίνει ασήμαντη στην παγκόσμια σκηνή".

Βασικό αντικείμενο αυτής της συνάντησης εργασίας θα είναι η εξέλιξη των δράσεων στους τομείς Περιβάλλοντος και Περιφερειακής Ανάπτυξης την τρέχουσα προγραμματική περίοδο 2007-13, όσο και οι στρατηγικοί στόχοι για την περίοδο μετά το 2013, θα αποτελέσουν το αντικείμενο συζητήσεων με τους επιτρόπους Olli Rehn (Οικονομικής Πολιτικής) και Johannes Hahn (Περιφερειακής Πολιτικής), με τον επικεφαλής της «Ομάδας δράσης» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα Horst Reichenbach και άλλους ευρωπαίους υπηρεσιακούς παράγοντες που είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν στις Βρυξέλες από την 28η Νοεμβρίου μέχρι και την 30η Νοεμβρίου.



Την Περιφέρεια Ηπείρου θα εκπροσωπήσει η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων και Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Τατιάνα Καλογιάννη. Δεν έγινε γνωστό άν σ' αυτή την αποστολή θα είναι και ο Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης