ΚΟΡΦΟΒΟΥΝΙ: Δεν θα ξαναπούν... το νερό νεράκι


Η αξιοποίηση μιας νέας γεώτρησης, που διανοίχθηκε από το Δήμο Αρταίων στην Τ.Κ. Κορφοβουνίου, στην περιοχή «Δρυώνα», θα δώσει λύση στο χρόνιο πρόβλημα της έλλειψης νερού που απασχολεί τους κατοίκους του χωριού τα τελευταία χρόνια. 


Όπως δείχνουν τα στοιχεία, με την ανόρυξη της υδρευτικής γεώτρησης, βάθους 156 μέτρων, και την κατασκευή δικτύου μεταφοράς θα καλυφθούν οι βασικές ανάγκες πόσης και χρήσης νερού για τα επόμενα χρόνια. 

Ήδη έγινε δοκιμαστική άντληση και οι αναλύσεις έδειξαν ότι το νερό που προέκυψε από τη γεώτρηση είναι καλής ποιότητας και κατάλληλο για πόση. Οι διαδικασίες προχωρούν ώστε με τη σωστή επεξεργασία και διαχείριση το νερό να φτάσει το συντομότερο δυνατό στις βρύσες των σπιτιών του Κορφοβουνίου. 

Η ποσότητα του νερού είναι αρκετή για να τροφοδοτήσει με πόσιμο νερό όλο το Κορφοβούνι όπως ανέφερε και ο Αντιδήμαρχος κ. Φώτιος Φώτης, καταγόμενος από την περιοχή, και ο Δήμος θα προσπαθήσει να το εκμεταλλευτεί προκειμένου να επιλύσει ένα χρόνιο πρόβλημα. 

Σε δηλώσεις του ο κ. Φώτης ανέφερε τα εξής:

«Πιστεύουμε ότι θα λυθεί το θέμα υδρεύσεως του Κορφοβουνίου πλέον. Ένα πρόβλημα χρόνιο. Έπειτα από έρευνα που κάναμε στο σημείο αυτό βρέθηκε νερό. Το μετρήσαμε, είναι γύρω στα 17 με 18 κυβικά την ώρα αυτή την εποχή. 

Αργότερα μόλις πιάσουν οι βροχές και μαζευτεί πάλι νερό μας είπαν ότι θα μεγαλώσει ο όγκος του νερού και μπορεί να φτάσει και μέχρι 30 κυβικά. Η γεώτρηση είναι στα 156 μέτρα. 

Αυτή τη στιγμή το μηχάνημα που είναι εδώ διευρύνει την οπή για να τη σωληνώσει ,για να είναι έτοιμη να βάλουμε το μοτέρ αργότερα για να ρίξουμε το νερό μέσα στην υπάρχουσα δεξαμενή που έχει το χωριό για να λυθεί επιτέλους το πρόβλημα αυτό που έχουμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Σκεφτείτε ότι και αυτή τη στιγμή το νερό δεν επαρκεί. Δεν έχουμε όλο το 24ωρο νερό. 

Την μισή μέρα έχει νερό ο ένας συνοικισμός, την υπόλοιπη ο άλλος, καταλαβαίνετε έτσι ότι το πρόβλημα είναι πάρα πολύ έντονο και το καλοκαίρι υπάρχουν μέρες που δεν έχουμε και καθόλου νερό.  

Η λύση αυτή είναι βραχυπρόθεσμη και το πρόβλημα θα λυθεί οριστικά με την εφαρμογή της μελέτης την οποία θα εκπονήσει ο Δήμος και θα αφορά το σύνολο του
διευρυμένου Δήμου δίνοντας λύση στο σύνολο των δημοτικών διαμερισμάτων που παρουσιάζονται προβλήματα.


Το χωριό μας είναι αναπτυσσόμενο. Βρισκόμαστε κοντά στην Άρτα και συνεχώς γίνονται καινούργια σπίτια. Σήμερα πλησιάζουμε σχεδόν τους χίλιους κατοίκους και η λύση της γεώτρησης, αν και δεν είναι οριστική, θα καλύψει τις ανάγκες του χωριού στο σύνολό του για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Αύριο τελειώνει η διεύρυνση και η σωλήνωση. Απαιτείται μετά ένα μοτέρ, σύνδεση με το ρεύμα και ένα λάστιχο το οποίο θα ρίξει το νερό στην υπάρχουσα δεξαμενή για να φτάσει στις βρύσες των κατοίκων. 

Αν όχι μέχρι τέλος του έτους, αρχές του επόμενου το πρόβλημα θα λυθεί. Το κόστος μαζί με τις έρευνες και μαζί με τις σωληνώσεις δεν θα ξεπεράσει τα 20.000 ευρώ, που πιστεύω δεν είναι πολλά για να λύσουμε ένα χρόνια πρόβλημα.

 Ο κ. Φώτης υπογράμμισε τη σημαντική συμβολή του ΙΓΜΕ και ιδιαίτερα του κ. Βαγγέλη Νικολάου σε αυτή την προσπάθεια και τόνισε ότι το ΙΓΜΕ είναι μία πολύτιμη Υπηρεσία η οποία δεν θα πρέπει να καταργηθεί. «Θα είναι μεγάλη απώλεια η κατάργηση του ΙΓΜΕ γιατί έχουν βοηθήσει πάρα πολλά μέρη να βρεθεί νερό. 

Εμείς χωρίς τη βοήθεια του ΙΓΜΕ θα ψάχναμε ψύλλους στ’ άχυρα ενώ αυτοί γνωρίζουν, είναι γεωλόγοι, έχουν πάρα πολύ μεγάλη εμπειρία. Και μας υπέδειξε ακριβώς και πού θα τρυπήσουμε και μας είπε ότι θα βρούμε και νερό, δεν ήξερε πόσο μόνο. 

Για μένα αυτή η Υπηρεσία δεν πρέπει να καταργηθεί. Είναι μια πάρα πολύ σοβαρή Υπηρεσία που κάνει σημαντική δουλειά».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης