ΗΠΕΙΡΟΣ: Ντοκυμανταίρ για τα Αρχαία Θέατρα


To ντοκυμανταίρ με τίτλο «Λίθινα εδώλια στις γωνιές της Ηπείρου» το οποίο αποτυπώνει τα αρχαία θέατρα της Ηπείρου θα παρουσιάσει μέσα στον Δεκέμβριο στην Ηπειρο το Σωματείο «Διάζωμα».


Με επιστολές που απέστειλε ο πρόεδρος του "Διαζώματος" Σταύρος Μπένος προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη, τον Αντιπεριφερειάρχη Στράτο Ιωάννου, τους Δημάρχους Ιωαννίνων και Πρέβεζας κυρίους Φιλ.Φίλιο και Χρ. Μπαϊλη αντίστοιχα καθώς και άλλους αιρετούς γνωστοποιεί ότι θα γίνουν δύο παρουσιάσεις του ντοκυμαντέρ στα Ιωάννινα στις 10 Δεκεμβρίου και στην Πρέβεζα στις 11 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον κ.Μπένο κατά τη διάρκεια της 4ης Γενικής Συνέλευσης του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ το Σεπτέμβριο στους Δελφούς προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ για τα αρχαία θέατρα της Ηπείρου με τίτλο «Λίθινα εδώλια στις γωνιές της Ηπείρου».

Αξίζει να τονιστεί πως το ντοκιμαντέρ υλοποιήθηκε χάρη στην εθελοντική προσφορά και την προσεγμένη εργασία του σκηνοθέτη κου Βαγγέλη Ευθυμίου.

Στη ταινία αυτή, για τα σπουδαία μνημεία της Ηπείρου μιλούν διακεκριμένοι αρχαιολόγοι που με την επίμονη και πολύχρονη εργασία τους συνέδεσαν το όνομα τους με αυτά.

Η μουσική επένδυση της ταινίας είναι του συνθέτη κου Γιώργου Κουρουπού, την επιμέλεια των κειμένων είχε η φιλόλογος κα Μαίρη Μπελογιάννη και ο γνωστός ηθοποιός κ. Αιμίλιος Χειλάκης «δάνεισε» τη φωνή του για τις ανάγκες της αφήγησης.

«Έχω την πεποίθηση ότι θα είναι πάρα πολύ χρήσιμο να προβάλουμε το ντοκιμαντέρ των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου στα Ιωάννινα και την Πρέβεζα, προκειμένου να γνωρίσουν οι πολίτες της περιοχής τα υπέροχα αυτά μνημεία και να συμβάλουν στην ανάδειξή τους» καταλήγει ο κ Μπένος επισημαίνοντας ότι το Διάζωμα θα έχει φροντίσει για την παραγωγή μεγάλου αριθμού αντιτύπων που θα διανεμηθούν κατά την είσοδο των πολιτών στον χώρο της προβολής.

Στην ίδια εκδήλωση θα παρουσιαστεί ένα ακόμη ντοκυμαντέρ για τα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου το οποίο γυρίστηκε για λογαριασμό της ΕΡΤ και θα προβληθεί με ειδική άδεια στις εκδηλώσεις των Ιωαννίνων και της Πρέβεζας. 

 http://epirusgate.blogspot.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης