Παραιτείται ο Μπερλουσκόνι λένε τα ξένα ΜΜΕ


Δραματικές οι εξελίξεις  στην Ιταλία.

 

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters που αναμεταδίδει το αμερικανικό Marketwatch ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι ενδέχεται να παραιτηθεί μέσα στις επόμενες ώρες!


Δεδομένο είναι  πως ο Καβαλιέρε δεχόταν τις  τελευταίες ημέρες έντονες πιέσεις, ακόμα και εισηγήσεις στενών του συνεργατών, να αποχωρήσει από την πρωθυπουργία καθώς φαίνεται να μην απολαμβάνει πλέον της στήριξης αρκετών βουλευτών του κυβερνητικού συνασπισμού.


Συγκεκριμένα, σε σύσκεψη  που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του  Σαββάτου στην οικία του, οι συνεργάτες του τον ενημέρωσαν πως σε περίπτωση που θα χρειαζόταν άμεσα να «περάσει» κρίσιμα νομοσχέδια, όπως αυτά της μεταρρύθμισης στα εργασιακά και στο συνταξιοδοτικό που έχει «υποσχεθεί» σε Μέρκελ και Σαρκοζί, ή ακόμα χειρότερα σε μια ενδεχόμενη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης, δεν θα επιβίωνε, καθώς απαιτούνται 316 ψήφοι για να διατηρήσει την επικράτηση στην κοινοβουλευτική διαδικασία και στην καλύτερη των περιπτώσεων εξασφαλίζει 306.


Ο Μπερλουσκόνι φέρεται  να ζήτησε (!) από τους συνεργάτες του να του δοθεί το χρονικό περιθώριο τριών ημερών για να προχωρήσει σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους … διαφωνούντες βουλευτές ώστε να τους μεταπείσει, αλλά του τονίστηκε πως δεν γίνεται σε κάθε νομοσχέδιο να ακολουθείται η τακτική της «αλιείας ψήφων» μία προς μία.


Όπως δήλωσε νωρίτερα ο δημοσιογράφος Giuliano Ferrara, εκδότης της εφημερίδας «Il Foglio» και εκ των πλέον «έμπιστων συνομιλητών» του Καβαλιέρε, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι πια έτοιμος να παραιτηθεί, ίσως μέσα στην ημέρα, ίσως και στα επόμενα λεπτά!


Η πρώτη αντίδραση  των ευρωπαϊκών αγορών αλλά και του  ευρώ ήταν θετικές στο άκουσμα  της είδησης …


http://www.marketwatch.com/story/euro-lifted-by-talk-berlusconi-weighs-resignation-2011-11-07?link=MW_home_latest_news

http://www.marketwatch.com/story/story?guid=89dd50c3-fec8-440d-a8a7-d0f0a6790119&link=MW_home_latest_news

Παναγιώτης Γκρουμούτης

http://www.protothema.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης