ΠΡΕΒΕΖΑ: Προετοιμασίες για το ψηφιακό σήμα


Θα εκπέμπει από 9 Δεκεμβρίου σε ΠΡΕΒΕΖΑ - ΑΡΤΑ - ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ - ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ 


Ενημέρωση για την έναρξη μετάδοσης του ψηφιακού σήματος Digea θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας και ήδη έχουν προσκληθεί οι δήμοι Πρέβεζας, Πάργας και Ζηρού προκειμένου να συμμετάσχουν. 


Να σημειώσουμε ότι ο ρόλος των Δήμων θα είναι σημαντικός , οι οποίοι εκτός των άλλων θα πρέπει να προετοιμαστούν για την αντικατάσταση αναμεταδοτών για περιοχές που λαμβάνουν σήμα από το Κέντρο Εκπομπής Ακαρνανικών και οι οποίες δεν θα καλυφθούν ψηφιακά. 

Η μετάβαση προγραμματίζεται για τις 9 Δεκεμβρίου, οπότε το ψηφιακό σήμα θα εκπέμψει από το κέντρο εκπομπής "Ακαρνανικά". 

Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι περίπου 330.000 κάτοικοι των πόλεων του Αγρινίου, της Πρέβεζας, της Λευκάδας, της Άρτας, τμημάτων των Ιονίων νήσων καθώς και περιοχές των νομών Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Πρέβεζας και Αχαΐας, θα αποκτήσουν πρόσβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. 

Για την ομαλή μετάβαση των τηλεθεατών στη νέα ψηφιακή εποχή σχεδιάζονται στοχευμένες ενέργειες ενημέρωσης των πολιτών σε τοπικό επίπεδο σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς. 

Παράλληλα οι τηλεθεατές θα ενημερώνονται για τις ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιήσουν και με ενημερωτικό μήνυμα (crawl) που θα βλέπουν στον τηλεοπτικό τους δέκτη.

Διαβάστε ακόμα: Δ. Ελλάδα: Ψηφιακή TV από 9 Δεκεμβρίου...

Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης