Έγινε σήμερα η συνάντηση του Δημάρχου με τον Μορφωτικό Ακόλουθο των ΗΠΑ


Συνάντηση με τον Μορφωτικό Ακόλουθο της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα κ. George Frowick είχε σήμερα ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Γιάννης Παπαλέξης. Η συνάντηση έγινε στο δημαρχείο και αφορούσε θέματα πολιτισμού, παιδείας, περιβάλλοντος και επιχειρηματικότητας.
 

Στο τέλος έγινε ανταλλαγή δώρων ενώ ακολούθησαν δηλώσεις με κοινό γνώμονα την συνεχή επαφή και συνεργασία στους παραπάνω τομείς. Μετά το πέρας της συνάντησης έγιναν δηλώσεις:

Ο κ. Frowick ανέφερε: «Ευχαριστώ τον κύριο Δήμαρχο για την φιλοξενία του σήμερα. Βρισκόμαστε στα πλαίσια μίας περιοδείας που ξεκινήσαμε από τα Γιάννενα, την Ηγουμενίτσα και ήρθαμε στην όμορφη πόλη της Άρτας. 

Είμαι ενθουσιασμένος από την φυσική ομορφιά που έχει η πόλη της Άρτας καθώς επίσης για την πολύτιμη ιστορική σημασία της. Επίσης θα ήθελα να αναφερθώ στην πολύτιμη καλλιέργεια των πορτοκαλιών που πιστεύω ότι είναι και αυτό μέσα στις φυσικές ομορφιές που έχει η Άρτα. 

Θα είμαστε σε μία συνεχή επαφή με το Δήμαρχο για μία πιθανή συνεργασία και φυσικά θα αναφέρω στην Αμερικανική Πρεσβεία, στον Πρέσβη μας για την επίσκεψη αυτή. Σας ευχαριστώ πολύ».

Ο κ. Παπαλέξης δήλωσε: «Είχα σήμερα την ευκαιρία και την τύχη αν θέλετε σαν Δήμαρχος Αρταίων να υποδεχθώ στο γραφείο μου τον Αμερικανό Μορφωτικό Ακόλουθο κ. Frowick. 

Στη συνάντηση αυτή είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε για την συνεργασία μας σε θέματα που αφορούν την παιδεία, τον πολιτισμό και την τουριστική προβολή της περιοχής μας αλλά και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, ιδιαίτερα στους νέους. 

Θεωρούμε ότι μετά τη συνάντηση αυτή άνοιξε μια νέα δίοδος δια μέσω της οποίας θα έχουμε την δυνατότητα να προβάλουμε την περιοχή μας σε διεθνή περιοδικά τουριστικού ενδιαφέροντος, σε συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις όπως πολιτιστικά φεστιβάλ και διεθνείς συναντήσεις. 

Στόχος μας είναι η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς της περιοχής μας, των τοπικών προϊόντων μας, της ιστορίας μας και του πολιτισμού μας. Ήταν μια πολύ χρήσιμη συνάντηση. 

Εύχομαι και πιστεύω ότι η συνεργασία μας θα συνεχιστεί και η νέα πόρτα που άνοιξε για μας θα χρησιμοποιηθεί επ’ ωφελεία της περιοχής μας».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης